Resultaten LTO: ‘Kennisexpert van de regionale arbeidsmarkt, maar meer focus en concrete resultaten’

ZWconnect wil zorgen voor een gezonde arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn. Als regionale werkgeversorganisatie vinden wij het belangrijk om te weten in hoeverre wij hierin voldoen aan de wensen van onze leden. Daarom hebben wij in samenwerking met onderzoeksbureau Presearch onlangs een ledentevredenheidsonderzoek (LTO) uitgezet.

 

 

Resultaten

Korte samenvatting

Het responspercentage op organisatieniveau was 47 procent, wat betekent dat 47 procent van onze leden (een of meerdere medewerkers) de vragenlijst heeft ingevuld.

Uit de resultaten blijkt dat 72 procent van de respondenten ZWconnect aanbeveelt bij een zorg- en welzijnsorganisatie of onderwijsinstelling, met als gemiddelde rapportcijfer voor onze diensten een 7,1.

Wat doen we goed?
  1. Kennis van de regionale arbeidsmarkt zorg en welzijn
  2. Het organiseren van interessante en waardevolle bijeenkomsten
  3. Kundige en behulpzame medewerkers

 

Wat kunnen we verbeteren?
  1. Beter weten wat er bij de individuele organisaties speelt
  2. Meer aandacht voor strategie en innovatie
  3. Meer concrete resultaten boeken met elkaar door het aanbrengen van meer focus

Vervolg

Sinds de oprichting in 2021 is dit voor ZWconnect het eerste LTO in haar bestaan en geldt het daarom als een nulmeting. Op basis van de data en analyses maken we een verdiepingsslag op dit onderzoek en gaan we gesprekken aan met de deelnemende organisaties die aangegeven hebben open te staan voor een persoonlijke toelichting. De resultaten van het LTO zullen we ook meenemen in het jaarplan van 2024, zodoende hopen we onze dienstverlening nog beter te laten aansluiten op de wensen van onze leden.

De bedoeling is dat wij het onderzoek elke drie jaar herhalen, zodat wij blijven monitoren waarin we als werkgeversorganisatie kunnen groeien.

Nieuws

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag


De appartementen in de Haagse woontoren Adagio zijn speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg- of onderwijssector.

Innovatiekaart uitgebreid met nieuwe innovaties


De kaart is vernieuwd met vijf nieuwe innovaties en daarnaast een update van de al opgenomen initiatieven.

RegioPlus reageert op Troonrede: ‘Te weinig urgentie over toekomst van zorg en welzijn’


De oproep aan politiek Den Haag is om de bakens te verzetten om samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio aan te moedigen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*