Regiovisie op Zorgtechnologie Midden-Holland

Het gebruik van zorgtechnologie kan de efficiëntie van het werk in de zorg vergroten, waardoor medewerkers meer tijd en aandacht aan cliënten kunnen besteden. Of het nu gaat om digitale zorgplatforms, apps, telemonitoring, robotica, kunstmatige intelligentie of andere innovatieve oplossingen. Maar waar willen we nu precies op inzetten?

Om hier een antwoord op te geven heeft ZWconnect, samen met VVT-organisaties in de regio Midden-Holland en zorgkantoor VGZ, de Regionale visie op zorgtechnologie Midden-Holland samengesteld. De visie is de basis voor toekomstige activiteiten in de regio en is bedoeld voor alle zorg- en welzijnsprofessionals die aan de slag willen gaan met zorgtechnologie.

Waardevolle en kansrijke technologie

Dit visiedocument is het resultaat van een verdieping in het thema zorgtechnologie in de VVT en vele gesprekken met medewerkers, cliënten en mantelzorgers die wonen, werken of vrijwilliger zijn bij één van de samenwerkende zorgorganisaties in Midden-Holland. Op basis hiervan hebben we omschreven hoe er over zorgtechnologie wordt gedacht, wat onze eigen uitgangspunten zijn op zorgtechnologie en waar we in de regio naartoe willen.

 

In de interactieve kaart ‘Huis in ontwikkeling’ zie je vervolgens welke zorgtechnologieën wij precies als waardevol en kansrijk zien. Denk hierbij aan verschillende typen huisdomotica, zelfredzaamheidsproducten en e-health.

Visiedocument

Je kunt het visiedocument hier bekijken en downloaden.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Nieuwe directeur Hanne Wiegman: ‘Dichter op de veranderopdracht van onze leden zitten’


Hanne vertelt uitgebreid over haar achtergrond en visie op de uitdagingen die de sector Zorg en Welzijn te wachten staat.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*