Projectleider aan het woord: Zorg en Welzijn Plein

Als lid van ZWconnect kun je profiteren van vele diensten en projecten die in het teken staan van instroom, doorstroom en behoud van personeel. In de rubriek Projectleider aan het woord lichten we elke keer een project uit en kijken we naar de huidige stand van zaken. Deze keer vertelt Loes Kwint, communicatieadviseur, over onze loopbaanportal Zorg en Welzijn Plein.

Wat is het Zorg en Welzijn Plein?

Het Zorg en Welzijn Plein is een loopbaanportaal voor schoolverlaters, zij-instromers, herintreders en werkenden in Zorg en Welzijn. Enerzijds heb je de vacaturebank, waar onze leden hun vacatures op kunnen plaatsen. Anderzijds is het een informatieportaal, waar de genoemde doelgroep informatie kan ophalen op het gebied van leren en werken. Zo staan er verschillende opleidingen op van instituten waar wij mee samenwerken, bieden we gratis sollicitatietrainingen, loopbaantesten en loopbaancoaching aan en vind je er informatie over branches en beroepen.

 

Welke pagina’s worden het meest bezocht?

Over het algemeen zijn dat de vacaturebank en de pagina ‘Wat ga je verdienen’, waarop je kunt zien wat het gemiddelde salaris is in de verschillende branches. Andere populaire pagina’s zijn ‘Stages’,  ‘Beroepen in zorg en welzijn’ en ‘Leren en werken’.

 

Waarom is het nuttig voor werkgevers om gebruik te maken van het Zorg en Welzijn Plein?

Het is een regionale portal, waardoor je dicht op je potentiële medewerkers zit. Daarnaast is het ‘zorg en welzijn-breed’. Mensen die nog niet goed weten wat ze precies willen doen binnen zorg en welzijn, komen snel bij ons terecht. We hebben dan ook een groot bereik van zo’n 15.000 bezoekers per maand.

Hoeveel werkgevers maken momenteel gebruik van de loopbaanportal?

Momenteel is dat tachtig procent van onze leden, maar we streven natuurlijk naar een dekking van honderd procent. Ik ben momenteel in gesprek met de niet-gebruikers om de voordelen te laten zien. Zo kunnen leden van ZWconnect onbeperkt en gratis vacatures plaatsen. Ter vergelijking: niet-leden kunnen maximaal drie keer per jaar een vacature plaatsen en betalen hiervoor. Door middel van een koppeling kunnen leden dit bovendien automatisch laten verlopen, zodat ze er geen extra werk aan hebben. We kunnen daarnaast monitoren wat de resultaten van de vacatures via Google Analytics zijn, zodat we inzichtelijk kunnen maken wat het nu daadwerkelijk oplevert.

 

Worden de vacatures voldoende gevonden door werkzoekenden?

Ja, we adverteren daar ook mee op Google. Daarnaast is de vacaturebank ook gekoppeld aan Indeed en de vacaturesite van het ministerie van VWS (Ontdekdezorg). Via die platforms komen ook veel werkzoekenden op onze site terecht. Vooral de kleinere zorgorganisaties die bijvoorbeeld zelf niet op Indeed zitten, kunnen daar dus enorm veel baat bij hebben. Dat zie je terug in het aantal keer dat hun vacatures bekeken wordt op onze site.

Er staan momenteel meer dan 1.200 vacatures op het Zorg en Welzijn Plein. Hoe vinden werkzoekenden hun weg hierin?

Er zijn veel filteropties. Naast een vast dienstverband, kunnen werkzoekenden ook kiezen uit stageplekken, leerwerkplekken of vrijwilligerswerk. Daarnaast staat bij alle vacatures de locatie aangegeven, zodat zij kunnen zoeken op organisaties die in hun buurt actief zijn. Ze kunnen ook filteren op branche en aantal uren, waardoor uiteindelijk de voor jou relevante vacatures tevoorschijn komen. Werkzoekenden hebben daarnaast de mogelijkheid een alert aan te maken, waardoor zij een melding krijgen wanneer de door hen gewenste vacature beschikbaar komt.

 

Hoe draagt het Zorg en Welzijn Plein bij aan het laden van een positief imago van de zorg- en welzijnsprofessional?

We plaatsen regelmatig interviews met zij-instromers en jongeren over hun zoektocht in de sector. Ook citeren we regelmatig onze loopbaancoaches, die een goed beeld hebben van het werken in de verschillende branches.  Daarnaast is onlangs de jongerencampagne ‘Kom Zorgen Dan’ gelanceerd, om jongeren een goed beeld te geven van de sector en ze te overtuigen een opleiding te kiezen in Zorg en Welzijn. Deze campagne wordt onder andere gepromoot via het Zorg en Welzijn Plein.

 

Er is onlangs gekozen voor een andere indeling op het Infopunt. Wat is daar de reden van?

Het is niet altijd makkelijk voor werkzoekenden om hun weg te vinden in de sector. Die is namelijk vrij breed. Daardoor kreeg in eerste instantie zowel de zij-instromer als de schoolverlater dezelfde informatie aangeboden op het Zorg en Welzijn Plein, terwijl hun behoeftes verschillend zijn. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar welke doelgroep nu welke informatie zou willen krijgen. Vervolgens hebben we per doelgroep een aparte pagina op het Infopunt aangemaakt met de voor hen gewenste informatie, waardoor hun zoektocht een stuk makkelijker wordt.

Via welke kanalen wordt de doelgroep, naast de site, nog meer geïnformeerd?

We hebben twee sterke social media-kanalen (Facebook en Instagram), die vrij populair zijn bij de doelgroep. Daar plaatsen we bijvoorbeeld elke week een Vacature van de week, maar ook andere relevante informatie. Zo hebben we onlangs een oproep gedaan bij werkgevers om hun vakantiewerk te plaatsen op het Zorg en Welzijn Plein en promoten we dit vervolgens via campagnes onder werkzoekenden. Via onze nieuwsbrief houden we de ruim duizend abonnees daarnaast op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

 

Welke ambitie heb je met het Zorg en Welzijn Plein voor het komende jaar?

We blijven onze content optimaliseren. Zo hebben we de ambitie om op het Zorg en Welzijn Plein een overzicht te maken van alle opleidingsplaatsen in de regio, waarmee we tegemoet komen aan een wens van zowel werkgevers als werkzoekenden.

Meer informatie

Is jouw organisatie nog niet aangesloten op ons Zorg en Welzijn Plein? Neem dan contact op met Loes via loes@zw-connect.nl of 06 – 82 74 32 68.

Nieuws

Acht toekomstbeelden en hun impact op het arbeidsmarkttekort


Rebel Group heeft in opdracht van AZW een rapportage opgeleverd waarin verschillende scenario’s van de sector worden geschetst.

Flexibilisering beroepsonderwijs: op weg naar een skills gerichte arbeidsmarkt


Bekijk het overzicht van alle mbo-opleidingen waarvoor leereenheden zijn ontwikkeld.

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*