Projectleider aan het woord: Ontdekdezorg week

Als lid van ZWconnect kun je profiteren van vele diensten en projecten die in het teken staan van instroom, doorstroom en behoud van personeel. In de rubriek Projectleider aan het woord lichten we elke keer een project uit en kijken we naar de huidige stand van zaken. Deze keer vertelt projectleider Renske Mijderwijk over de Ontdekdezorg week 2022.

'Veel behoefte aan een live evenement'

Wat is het idee achter de Ontdekdezorg week?

De Ontdekdezorg week is een landelijke campagne waarbij de aandacht gevestigd wordt op het aantrekken van zij-instromers en herintreders. Die groep laten we kennis maken met de branches binnen Zorg en Welzijn. Zo brengen we werkzoekenden en werkgevers samen.

Hoe is deze week voorheen vormgegeven?

Drie jaar geleden was de laatste live editie. Organisaties konden tijdens een event bezoekers informeren en inspireren. Vorig jaar was de Ontdekdezorg week online, wat ondanks de coranaperikelen erg geslaagd was. Veel werkgevers hadden zich aangemeld en we konden veel online activiteiten organiseren. Wij hebben daarbij vooral een faciliterende rol gehad door ze een platform aan te bieden waarop ze zich konden promoten. Hierna bleek dat vrijwel alle organisaties behoefte hebben aan een live event of in ieder geval een hybride vorm.

Wat kunnen we van dit jaar verwachten?

Om het concept van de Ontdekdezorg week van dit jaar te bepalen, hebben we evaluatieformulieren van voorgaande jaren bestudeerd. Daaruit bleek dus dat er veel behoefte was aan een live evenement. Als regio zijn we sinds de fusie van ZWconnect (voorheen ZorgZijn Werkt en Care2Care, red.)  groter geworden, waardoor we meer verspreid in de regio deze evenementen willen aanbieden. Als ZWconnect hebben we ervoor gekozen om in deze regio vier evenementen te organiseren in Den Haag, Zoetermeer, Gouda en Leiden. Zo bieden we elke werkgever een locatie waarop ze zich kunnen profileren.

'Bezoekers sneller matchen met profielen'

Wat is er dit jaar veranderd ten opzichte van voorgaande edities?

Dit jaar heeft de bezoeker de mogelijkheid om zich op voorhand aan te melden voor een evenement, waardoor hij of zij toegang krijgt tot een exclusieve omgeving. Daarin kunnen zij al kennis maken met de verschillende branches en hebben zij de mogelijkheid om een test te maken. Als resultaat komt daar een zogeheten ZorgDNA uit. Hieruit blijkt in welke branche iemand het beste pas, zodat je op het evenement goed weet welke branches je zeker moet bezoeken. Dit helpt werkgevers ook, omdat zij zich niet alleen als individuele organisatie presenteren, maar ook als branche. De bezoeker heeft daarnaast bepaalde voorkennis, waardoor je in een gesprek gelijk de diepte in kan duiken. Zodoende kunnen ze bezoekers sneller matchen met profielen die gezocht worden.

Ook heeft de werkgever de mogelijkheid om na de Ontdekdezorg week een activiteit te organiseren. Op het evenement kunnen bezoekers aangeven in welke branche of organisatie zij interesse hebben, waardoor zij daar ook een vervolgafspraak kunnen maken met een organisatie. Óf zij melden zich aan voor een specifieke vervolgactiviteit, óf zij geven aan breed geïnteresseerd te zijn in een bepaalde branche, waardoor wij die bezoeker zelf kunnen koppelen aan een bepaalde organisatie. Daardoor ben je de bezoeker niet kwijt na het evenement.

Verdwijnt het online gedeelte helemaal?

Nee, er zijn zowel algemene als branchespecifieke webinars die tijdens de week georganiseerd worden. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden op ontdekdezorgweek.nl. Tijdens een webinar kunnen de aanwezige coaches de vragen van bezoekers beantwoorden via de chat. Daarnaast kunnen organisaties op de landelijke site hun eigen activiteit plaatsen en mogen zij zelf kiezen of die activiteit online of live uitgevoerd wordt.

Merk je al enthousiasme bij werkgevers?

Ja, we hebben nu ruim 30 aanmeldingen van organisaties, maar dit kan natuurlijk altijd meer. Met meerdere werkgevers ben ik in gesprek om een branchevideo op te nemen. Deze willen we zowel tijdens als na de week inzetten om duidelijk te maken wat elke branche inhoudt.

Wat zou je organisaties mee willen geven die nog twijfelen over hun deelname?

Met een minimale inspanning kun je er enorm veel aan over houden. Er is een toolkit en platform beschikbaar en je kunt meedoen aan de evenementen, waardoor je gemakkelijk je organisatie kunt promoten. ZWconnect stelt de wensen van werkgevers voorop. Het is echt bedoeld om hen een podium te geven.

Deelnemen?

Wil je jouw organisatie ook deel laten nemen aan de Ontdekdezorg week? Lees dan verder voor meer informatie en meld je aan!

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Nieuwe voorlichtingsmodules gehandicaptenzorg


De modules bestaan uit interactieve opdrachten en praktische informatie over het werken als begeleider in de GHZ.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*