Werving en Voorlichting

Wij streven ernaar dat jongeren en zij-instromers een goed beeld hebben van de opleidingen en werkmogelijkheden binnen Zorg en Welzijn. Op basis hiervan kunnen zij een goede keuze maken voor een opleiding of baan. Hiervoor gebruiken wij middelen die aansluiten bij de doelgroep. Daarnaast zetten we in op connecties in de regio. We onderzoeken innovatieve manieren die we hiervoor inzetten.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren we werving en instroom.
Recruitmentnetwerk

In het Recruitmentnetwerk delen we inzichten en ervaringen op het gebied van werving en selectie van (niet-reguliere) instroom. Dit netwerk biedt meer gerichte kennis, inspiratie en activatie met als doel meer mensen aantrekken (en behouden) voor Zorg en Welzijn. Er worden thema’s met elkaar besproken die liggen in de lijn van toekomstgericht werven.

 

Volgjehart

Volgjehart is een gezamenlijk initiatief van de zeven ziekenhuizen in ons werkgebied. Het doel is om meer jongeren te laten instromen in de ziekenhuizen via leerwerktrajecten.

 

Loopbaanportal

Het loopbaanportal Zorg en Welzijn Plein is een goedbezochte regionale website waarmee we belangrijke doelgroepen bereiken. De site trekt zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers per maand. De website voorziet in relevante informatie om instroom, behoud en mobiliteit binnen Zorg en Welzijn te vergroten.

Ontdekdezorg

Om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in Zorg en Welzijn, is de campagne Ontdekdezorg in het leven geroepen. Door de campagne kunnen zij zich oriënteren, rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

 

Voorlichting

Voldoende instroom begint met (regionale) promotie en voorlichting over de sector. Zo kunnen we iedereen die zich oriënteert op de arbeidsmarkt helpen een bewuste en onderbouwde keuze te maken. Als ZWconnect richten we ons op diverse wervingsactiviteiten, afgestemd op de juiste doelgroep. Met die gedachte hebben we een communicatietoolkit ontwikkeld. Hierin vind je communicatie-uitingen die iedereen in kan zetten bij voorlichting over de sector Zorg en Welzijn.

 

Best practices

Op het gebied van instroom delen we best practices en ‘briljante mislukkingen’ die niet standaard zijn, om (andere) werkgevers te inspireren. We volgen de ontwikkelingen en onderhouden contact met diverse partijen. Denk hierbij aan statushouders (Pitztop), Indiërs HMC en Retourticket naar de zorg.

Toolkit voorlichting

Om de instroom van toekomstige zorg- en welzijnsmedewerkers te waarborgen, is het belangrijk om de sector te promoten bij verschillende doelgroepen. Met die gedachte hebben we een communicatietoolkit ontwikkeld. Hierin vind je communicatie-uitingen die iedereen in kan zetten bij voorlichting over de sector Zorg en Welzijn.
Toolkit Voorlichting

Animatie 'Kiezen voor een opleiding in Zorg en Welzijn' | jongeren

Video 'Loopbaanoriëntatie Zorg en Welzijn' | zij-instromers

Stuur een bericht aan Merel

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Merel Stuijfzand
Merel Stuijfzand
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Merel.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Merel.

Aankomende activiteiten

Algemene Ledenvergadering

Details
Datum: 16 januari 2024
Fysieke bijeenkomst

We nemen u graag mee in onze plannen voor 2024.

Welkom in de zorg Zuid-Holland Noord

Details
Datum: 4 december 2023
Fysieke bijeenkomst

Deze bijeenkomst is het vervolg op de eerdere bijeenkomsten van ‘Kom binnen bij de zorg’.

Nieuws

Hanne Wiegman nieuwe directeur van ZWconnect


“Er ligt een mooie uitdaging om zorg en welzijn toekomstbestendig te maken voor onze samenleving”, aldus Wiegman.

Regioplan Haaglanden: een gezamenlijke benadering voor een gezonde regio


In het Regioplan bepalen de zorgpartijen, gemeenten en welzijnsorganisaties de belangrijkste prioriteiten in de regio.

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*