Werving en Voorlichting

Wij streven ernaar dat jongeren en zij-instromers een goed beeld hebben van de opleidingen en werkmogelijkheden binnen Zorg en Welzijn. Op basis hiervan kunnen zij een goede keuze maken voor een opleiding of baan. Hiervoor gebruiken wij middelen die aansluiten bij de doelgroep. Daarnaast zetten we in op connecties in de regio. We onderzoeken innovatieve manieren die we hiervoor inzetten.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren we werving en instroom.
Recruitmentnetwerk

In het Recruitmentnetwerk delen we inzichten en ervaringen op het gebied van werving en selectie van (niet-reguliere) instroom. Dit netwerk biedt meer gerichte kennis, inspiratie en activatie met als doel meer mensen aantrekken (en behouden) voor Zorg en Welzijn. Er worden thema’s met elkaar besproken die liggen in de lijn van toekomstgericht werven.

 

Volgjehart

Volgjehart is een gezamenlijk initiatief van de zeven ziekenhuizen in ons werkgebied. Het doel is om meer jongeren te laten instromen in de ziekenhuizen via leerwerktrajecten.

 

Loopbaanportal

Het loopbaanportal Zorg en Welzijn Plein is een goedbezochte regionale website waarmee we belangrijke doelgroepen bereiken. De site trekt zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers per maand. De website voorziet in relevante informatie om instroom, behoud en mobiliteit binnen Zorg en Welzijn te vergroten.

Ontdekdezorg

Om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in Zorg en Welzijn, is de campagne Ontdekdezorg in het leven geroepen. Door de campagne kunnen zij zich oriënteren, rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

 

Voorlichting

Voldoende instroom begint met (regionale) promotie en voorlichting over de sector. Zo kunnen we iedereen die zich oriënteert op de arbeidsmarkt helpen een bewuste en onderbouwde keuze te maken. Als ZWconnect richten we ons op diverse wervingsactiviteiten, afgestemd op de juiste doelgroep.

 

Best practices

Op het gebied van instroom delen we best practices en ‘briljante mislukkingen’ die niet standaard zijn, om (andere) werkgevers te inspireren. We volgen de ontwikkelingen en onderhouden contact met diverse partijen. Denk hierbij aan statushouders (Pitztop), Indiërs HMC en Retourticket naar de zorg.

Animatie 'Kiezen voor een opleiding in Zorg en Welzijn' | jongeren

Video 'Loopbaanoriëntatie Zorg en Welzijn' | zij-instromers

Stuur een bericht aan Jennifer

Naam*
Toestemming*
Jennifer Janssens-Wassenaar
Jennifer Janssens-Wassenaar
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Jennifer.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Jennifer.

Aankomende activiteiten

Brainstorm- en informatiebijeenkomst Ontdekdezorg

Details
Datum: 21 februari 2023
Fysieke bijeenkomst

Graag informeren we je over de nieuwe invulling van de campagne Ontdekdezorg en bespreken we hoe we deze campagne gezamenlijk tot een succes...

Netwerkgroep Communicatie

Details
Datum: 23 februari 2023
Netwerkgroep

Op donderdag 23 februari van 15.00 tot 17.00 uur staat de tweede bijeenkomst van deze netwerkgroep op het programma bij ZWconnect. 

Nieuws

Factsheet: Zzp’ers binnen Zorg en Welzijn in de regio van ZWconnect


In een factsheet presenteren we een aantal kerncijfers over de omvang en trends van inzet van zelfstandigen in de arbeidsmarktregio’s van ZWconnect.

RegioPlus Jaaroverzicht 2022


In dit jaaroverzicht vind je een greep van de activiteiten van RegioPlus afgelopen jaar.

Bekijk ons arbeidsmarktprogramma 2023!


Voor 2023 heeft ZWconnect een innovatief arbeidsmarktprogramma samengesteld waarmee we anders kijken, anders leren en anders doen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*