Werving

Wij streven ernaar dat jongeren en zij-instromers een goed beeld hebben van de opleidingen en werkmogelijkheden binnen Zorg en Welzijn. Op basis hiervan kunnen zij een goede keuze maken voor een opleiding of baan. Hiervoor gebruiken wij middelen die aansluiten bij de doelgroep. Daarnaast zetten we in op connecties in de regio. We onderzoeken innovatieve manieren die we hiervoor inzetten.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren we werving en instroom.
Recruitmentnetwerk

In het Recruitmentnetwerk delen we inzichten en ervaringen op het gebied van werving en selectie van (niet-reguliere) instroom. Dit netwerk biedt meer gerichte kennis, inspiratie en activatie met als doel meer mensen aantrekken (en behouden) voor Zorg en Welzijn. Er worden thema’s met elkaar besproken die liggen in de lijn van toekomstgericht werven.

 

Volg je Hart

Volg je Hart is een gezamenlijk initiatief van de zeven ziekenhuizen in ons werkgebied. Het doel is om meer jongeren te laten instromen in de ziekenhuizen via leerwerktrajecten.

 

Loopbaanportal

Het loopbaanportal Zorg en Welzijn Plein is een goedbezochte regionale website waarmee we belangrijke doelgroepen bereiken. De site trekt zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers per maand. De website voorziet in relevante informatie om instroom, behoud en mobiliteit binnen Zorg en Welzijn te vergroten.

Ontdekdezorg

Om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in Zorg en Welzijn, is de campagne Ontdekdezorg in het leven geroepen. Door de campagne kunnen zij zich oriënteren, rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

 

Voorlichting & Oriëntatie

Met oriëntatieprogramma’s en innovatieve pilots laten we jongeren kennis nemen van het werkveld. Lespakketten en gastlessen, maar ook online e-learnings en voorlichtingsmodules moet deze doelgroep een positief beeld geven van Zorg en Welzijn. Daarnaast promoten we de sector op beurzen en evenementen. In onze communicatietoolkit vind je communicatie-uitingen die iedereen in kan zetten bij voorlichting over de sector Zorg en Welzijn.

Toolkit voorlichting

Om de instroom van toekomstige zorg- en welzijnsmedewerkers te waarborgen, is het belangrijk om de sector te promoten bij verschillende doelgroepen. Met die gedachte hebben we een communicatietoolkit ontwikkeld. Hierin vind je communicatie-uitingen die iedereen in kan zetten bij voorlichting over de sector Zorg en Welzijn.
Toolkit Voorlichting

Animatie 'Kiezen voor een opleiding in Zorg en Welzijn' | jongeren

Video 'Loopbaanoriëntatie Zorg en Welzijn' | zij-instromers

Stuur een bericht aan Merel

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Merel Stuijfzand
Merel Stuijfzand
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Merel.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Merel.

Aankomende activiteiten

Vragenuurtje Ontdekdezorg

Details
Datum: 6 juni 2024
Online bijeenkomst

Voor organisaties uit onze regio organiseren we vóór elk landelijk moment een online update en vragenuurtje waarin we je kort bijpraten over de...

Vragenuurtje Ontdekdezorg

Details
Datum: 4 juni 2024
Online bijeenkomst

Voor organisaties uit onze regio organiseren we vóór elk landelijk moment een online update en vragenuurtje waarin we je kort bijpraten over de...

Nieuws

Ontdekdezorg 2024: dit gaan we (en jij) doen!


Benieuwd hoe we de campagne dit jaar vorm willen geven? We geven je een overzicht. 

Arbeidsmarktcijfers op maat? We komen naar je toe!


Wist je dat je als werkgever arbeidsmarktcijfers op maat kunt laten maken voor jouw organisatie?

Even voorstellen: Monique van Meurs


Onze nieuwe projectleider Monique van Meurs stelt zich graag aan je voor.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*