Strategische Personeelsplanning

Het is uitdagend om nu de juiste acties voor je organisatie te bepalen, zodat je er over vijf of tien jaar baat bij hebt. Met behulp van strategische personeelsplanning (SPP) krijg je de juiste tools aangereikt om juist wel meer grip op de toekomst te krijgen. Je krijgt meer zicht op nu te nemen maatregelen op het gebied van HR, financiën en management. De basis van deze keuzes wordt gevormd door een analyse van de huidige en toekomstige (benodigde) personeelssamenstelling.

Als ZWconnect bieden we werkgevers twee opties van strategische personeelsplanning aan, namelijk één uitgebreide versie in samenwerking met Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) via Lerende Netwerken en één om snel een eerste inzicht te krijgen via ZWconnect zelf.

Wat houdt het in?

Strategisch nadenken over personeelsplanning
Lerend Netwerk – in samenwerking met PFZW

Een Lerend Netwerk bestaat uit minimaal zeven zorg- en welzijnorganisaties die samen een leertraject aangaan op het gebied van strategische personeelsplanning. In vier plenaire sessies en drie individuele consulten met PFZW krijg je vanuit data en bestaande voorbeelden zicht op passende oplossingsrichtingen bij de gekozen uitdaging(en). Deze oplossingsrichting werk je verder uit tijdens het traject.

De prijs per deelnemende organisatie bedraagt 6.100 euro (excl. btw). Per organisatie nemen twee medewerkers deel aan het traject.

Bekijk voor meer informatie deze flyer van PFZW.

Strategische personeelplanning: zo simpel mogelijk

Van werkgevers horen wij vaak de behoefte om snel een beeld te krijgen van de toekomstige personeelssituatie. Samen met werkgevers hebben we een Excelmodel ontwikkelt waarmee je zo snel mogelijk een beeld krijgt van zowel je toekomstige personeelsaanbod als de toekomstige personeelsvraag. Voor de toekomstige personeelsvraag per branche wordt gebruik gemaakt van het Prognosemodel Zorg en Welzijn. Met dit beeld van de personeelssituatie start je zowel intern als extern de discussie over de te nemen stappen.

Stuur een bericht aan Marlies

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Marlies Rosenbrand
Marlies Rosenbrand
Senior projectleider
Senior projectleider
Wil je meer weten over strategische personeelsplanning? Neem dan contact op met Marlies.
Wil je meer weten over strategische personeelsplanning? Neem dan contact op met Marlies.

Aankomende activiteiten

Netwerkgroep Communicatie: ChatGPT

Details
Datum: 8 juni 2023
Netwerkgroep

In deze bijeenkomst van de Netwerkgroep Communicatie staat ChatGPT centraal, een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van communicatie en kunstmatige intelligentie.

HRM in de zorg

Details
Datum: 19 september 2023
Evenement

Het centrale thema voor dit jaar is ‘De zorgprofessional centraal: (maak) zorg dé werkgever van de toekomst!’

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*