SectorplanPlus

SectorplanPlus is een meerjarige subsidie voor werkgevers in Zorg en Welzijn om een extra impuls te geven aan opleidingsprojecten gericht op het stimuleren van extra instroom. ZWconnect is voor haar regio het contactpersoon voor de SectorplanPlus-regeling.

Wat houdt het in?

Regionaal inrichten en versterken van opleidingsplannen
SectorplanPlus (2017-2022)

Voor de subsidieregeling SectorplanPlus (2017-2022) heeft het ministerie van VWS 320 miljoen euro landelijk ter beschikking gesteld voor werkgevers in Zorg en Welzijn. Wanneer een werknemer binnen de doelgroep valt, komen verschillende scholingsactiviteiten in aanmerking voor subsidie. Het gaat hier om BBL-trajecten, HBO-duale en -deeltijdtrajecten, en verschillende andere (korter durende) trainingen en opleidingen.

De gehele subsidieperiode is afgerond en op dit moment vindt de controle van de verantwoording over tijdvak 3 en 4 plaats. Tijdvak 1 en 2 zijn reeds gecontroleerd en in onderstaande factsheets is hiervan de balans opgemaakt.

 

 

SectorplanPlus (2022-2023)

SectorplanPlus (2022-2023) is een vervolg op de vorige subsidie en is in grote lijnen hetzelfde. Hiervoor heeft het ministerie van VWS 100 miljoen euro landelijk ter beschikking gesteld. Deze subsidie betreft opleidingen en trainingen die plaatsvinden in de periode tussen augustus 2022 en september 2023.

De zorgorganisaties hebben in de zomer van 2022 de aanvragen ingediend en zijn nu bezig met de verantwoording hiervan.

Verantwoording

SectorplanPlus bestaat uit vier tijdvakken en loopt door tot augustus 2022. Alle registraties van tijdvak 1 en 2 zijn beoordeeld. In de onderstaande factsheets maken we de balans op.
Factsheet tijdvak 1
Factsheet tijdvak 2

Stuur een bericht aan David

Naam*
Toestemming*
David Huizing
David Huizing
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de subsidieregeling van SectorplanPlus? Neem dan contact op met David.
Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de subsidieregeling van SectorplanPlus? Neem dan contact op met David.

Aankomende activiteiten

Najaarsoverleg Regionaal Opleidersnetwerk

Details
Datum: 7 november 2023
Netwerkgroep

Binnen dit netwerk komen verschillende opleidingsadviseurs van regionale zorgorganisaties vanuit alle branches bij elkaar.

Voorjaarsoverleg Regionaal Opleidersnetwerk

Details
Datum: 16 mei 2023
Netwerkgroep

Binnen dit netwerk komen verschillende opleidingsadviseurs van regionale zorgorganisaties vanuit alle branches bij elkaar.

Nieuws

RegioPlus Jaaroverzicht 2022


In dit jaaroverzicht vind je een greep van de activiteiten van RegioPlus afgelopen jaar.

Bekijk ons arbeidsmarktprogramma 2023!


Voor 2023 heeft ZWconnect een innovatief arbeidsmarktprogramma samengesteld waarmee we anders kijken, anders leren en anders doen.

Nieuwe subsidiekaart Zorg en Welzijn


Op deze nieuwe kaart is het mogelijk om makkelijker te filteren en zodoende te komen tot de subsidie die het beste past bij jouw behoefte.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*