NL Leert Door

Via de subsidie NL Leert Door – sectoraal maatwerk kun je, als werkgever in Zorg en Welzijn, jouw medewerkers diverse activiteiten aanbieden met forse korting. Afgelopen zomer is de subsidie toegekend op basis van aanvragen van organisaties, die inmiddels al aan de slag zijn. Alle activiteiten zijn gericht op loopbaanontwikkeling en op behoud van de medewerker voor de organisatie of voor de sector, zoals ontwikkel/advies trajecten of een EVC-traject. Penvoerder van deze landelijke regeling is RegioPlus, in samenwerking met CNV Zorg & Welzijn.

Wat houdt het in?

Een palet aan trajecten

Als werkgever kun je kiezen voor de volgende trajecten:

  • Activiteit A | ontwikkel/loopbaanadvies met een waarde van 700 euro. Hiervoor ontvang je als werkgever een vergoeding van 490 euro.
  • Activiteit B1 | extra begeleiding van 5 uur via dezelfde ontwikkel-/loopbaancoach bij het zoeken naar een juiste volgende stap, met een minimale waarde van 500 euro. Als werkgever ontvang je een vergoeding van 350 euro.
  • Activiteit B2 | extra begeleiding van 10 uur via dezelfde ontwikkel-/loopbaancoach bij het zoeken naar een juiste volgende stap, met een minimale waarde van 1.000 euro. Als werkgever ontvang je een vergoeding van 700 euro.
  • Activiteit C1 | scholing met een minimale studiebelasting van 16 uur en een waarde van 500 euro. Als werkgever ontvang je een vergoeding van 350 euro.
  • Activiteit C2 | scholing leidend tot een certificaat of diploma met een minimale waarde van 1.250 euro. Als werkgever ontvang je een vergoeding van 875 euro.
  • Activiteit D | EVC-procedure met een minimale waarde van 1.250 euro. Als werkgever ontvang je een vergoeding van 875 euro.

 

Elke medewerker kan van de regeling gebruikmaken tot maximaal 2.000 euro subsidie (per medewerker). Je kunt dus per medewerker activiteiten combineren.

Via dit aanmeldformulier kun je subsidie aanvragen. Binnen vijf werkdagen hoor je of de aanvraag geheel of gedeeltelijk gehonoreerd wordt. Dit hangt namelijk af van de belangstelling en OP = OP. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Mocht het budget benut zijn, dan plaatsen we je op een reservelijst.

Werkgevers die hun aanvraag gehonoreerd krijgen, ontvangen een link waarmee ze een account kunnen aanmaken in een digitaal portaal. In dit portal worden enkele organisatiegegevens ingevoerd. Daarna kun je jouw medewerkers registreren die gebruik willen maken van de activiteiten, evenals de benodigde documentatie.

Stuur een bericht aan Marjolijn

Naam*
Toestemming*
Marjolijn van Tol
Marjolijn van Tol
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de subsidieregeling van NL Leert Door? Neem dan contact op met Marjolijn.
Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de subsidieregeling van NL Leert Door? Neem dan contact op met Marjolijn.

Aankomende activiteiten

Regiobijeenkomst Zuid-Holland

Details
Datum: 6 december 2022
Online bijeenkomst

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van het intern toezicht bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met...

Communicatienetwerk

Details
Datum: 18 oktober 2022
Netwerkgroep

Ontmoet andere communicatieprofessionals en bespreek met ons hoe we gezamenlijk kunnen optrekken.

Nieuws

Wat staat er in de Miljoenennota over zorg en welzijn?


In de Prinsjesdagmemo van RegioPlus staan alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota die relevant zijn voor zorg en welzijn.

Leid jij ook al op met mbo-certificaten voor bij- op- en omscholing?


Met mbo-certificaten kunnen werkgevers hun medewerkers op een verantwoorde wijze inzetten bij nieuwe werkzaamheden.

Onderzoeksrapport: ‘SectorplanPlus spreekt werkgevers aan’


Gedurende de looptijd van de subsidie is door meer dan 3.800 zorgorganisaties, met name uit de VVT sector, gebruik gemaakt van SectorplanPlus.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*