Nieuwe instroom

De vijver met gediplomeerden zorgprofessionals raakt leeg. Welke (andere) kanalen kunnen wij aanboren en wat is daarvoor nodig? Met dit project hebben we de ambitie om de instroom in Zorg en Welzijn verder te bevorderen door het aantrekken van bijvoorbeeld zij-instromers, statushouders en herintreders. Hierbij willen wij dat werkgevers per branche en/of branche overstijgend gezamenlijk optrekken in het organiseren van (zij-)instroom-trajecten.

Wat houdt het in?

Pilots en netwerken

Om werkgevers gezamenlijk te laten optrekken in het organiseren van niet-reguliere instroomtrajecten, organiseren we meermaals per jaar het Recruitmentnetwerk. Hierbij bespreken aangesloten recruiters thema’s met elkaar besproken op het gebied van toekomstgericht werven. Dit zal bijdragen aan meer gerichte kennis, inspiratie en activatie met als doel meer mensen aantrekken (en behouden) voor Zorg en Welzijn.

Met onze Matchcafés brengen we werkgevers op een andere manier dan gebruikelijk in contact met werkzoekenden, waardoor zij mogelijk eerder geneigd zijn verder in gesprek te gaan met een kandidaat, dan dat zij alleen op basis van informatie op papier zouden zijn. We zien namelijk regelmatig dat kandidaten die belangstelling hebben om in te stromen in de sector, een of meer elementen mist uit het gevraagde profiel.

Jaarrond zet ZWconnect zich in voor het starten van pilots rondom nieuwe instroom. Een voorbeeld hiervan is het verkorten van de hbo-v opleiding voor zij-instromers met (minimaal) een hbo-opleiding. Hierbij wordt de samenwerking gezocht tussen de GGZ, welzijn en ziekenhuizen met het onderwijs. Retourticket naar de zorg is daarnaast een event dat specifiek gericht is op het aantrekken van herintreders. De doelgroep heeft al ervaring en kennis en wil vaak ook wel terugkeren in de zorg, maar wil zich opnieuw (en vrijblijvend) oriënteren op de huidige arbeidsmarkt binnen de sector. Ook willen we er middels bijeenkomsten voor zorgen dat werkgevers en statushouders elkaar sneller weten te vinden, zodat inclusiviteit tijdens het het werven en selecteren gewaarborgd is.

Stuur een bericht aan Linda

Naam*
Toestemming*
Linda van der Veer
Linda van der Veer
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Linda.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Linda.

Aankomende activiteiten

Bijeenkomst Samen datagedreven werken in zorg en welzijn

Details
Datum: 1 november 2022
Online bijeenkomst

In deze bijeenkomst word je geïnspireerd over hoe je een visie kan vormen op datagedreven werken. 

Regiobijeenkomst Zuid-Holland

Details
Datum: 6 december 2022
Online bijeenkomst

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van het intern toezicht bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met...

Nieuws

Wat staat er in de Miljoenennota over zorg en welzijn?


In de Prinsjesdagmemo van RegioPlus staan alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota die relevant zijn voor zorg en welzijn.

Datagedreven gaan werken? Meld je aan voor het DataLab Zorg en Welzijn!


In dit project wordt in een collectief samengewerkt om flexibel, laagdrempelig en resultaatgericht met data te innoveren.

Datagedreven werken: doe een tweeledige nulmeting!


Kom erachter hoe ‘datavolwassen’ jouw organisatie is en welke behoeftes er spelen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*