Nieuwe instroom

De vijver met gediplomeerden zorgprofessionals raakt leeg. Welke (andere) kanalen kunnen wij aanboren en wat is daarvoor nodig? Met dit project hebben we de ambitie om de instroom in Zorg en Welzijn verder te bevorderen door het aantrekken van bijvoorbeeld zij-instromers, statushouders en herintreders. Hierbij willen wij dat werkgevers per branche en/of branche overstijgend gezamenlijk optrekken in het organiseren van (zij-)instroom-trajecten.

Wat houdt het in?

Pilots en netwerken

Om werkgevers gezamenlijk te laten optrekken in het organiseren van niet-reguliere instroomtrajecten, organiseren we meermaals per jaar het Recruitmentnetwerk. Hierbij bespreken aangesloten recruiters thema’s met elkaar besproken op het gebied van toekomstgericht werven. Dit zal bijdragen aan meer gerichte kennis, inspiratie en activatie met als doel meer mensen aantrekken (en behouden) voor Zorg en Welzijn.

Met onze Matchcafés brengen we werkgevers op een andere manier dan gebruikelijk in contact met werkzoekenden, waardoor zij mogelijk eerder geneigd zijn verder in gesprek te gaan met een kandidaat, dan dat zij alleen op basis van informatie op papier zouden zijn. We zien namelijk regelmatig dat kandidaten die belangstelling hebben om in te stromen in de sector, een of meer elementen mist uit het gevraagde profiel.

Jaarrond zet ZWconnect zich in voor het starten van pilots rondom nieuwe instroom. Een voorbeeld hiervan is het verkorten van de hbo-v opleiding voor zij-instromers met (minimaal) een hbo-opleiding. Hierbij wordt de samenwerking gezocht tussen de GGZ, welzijn en ziekenhuizen met het onderwijs. Retourticket naar de zorg is daarnaast een event dat specifiek gericht is op het aantrekken van herintreders. De doelgroep heeft al ervaring en kennis en wil vaak ook wel terugkeren in de zorg, maar wil zich opnieuw (en vrijblijvend) oriënteren op de huidige arbeidsmarkt binnen de sector. Ook willen we er middels bijeenkomsten voor zorgen dat werkgevers en statushouders elkaar sneller weten te vinden, zodat inclusiviteit tijdens het het werven en selecteren gewaarborgd is.

Stuur een bericht aan Linda

Naam*
Toestemming*
Linda van der Veer
Linda van der Veer
Projectleider
Projectleider
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Linda.
Heb je een vraag? Neem dan contact op met Linda.

Aankomende activiteiten

Jaarcongres HRM in de Zorg

Details
Datum: 20 september 2022
Evenement

Al 16 jaar hét jaarcongres voor en door HR-, bestuur/directie, zorg- en lijnmanagers die werkzaam zijn in de care en cure.

Masterclass Succesvolle innovatie met duurzaam resultaat

Details
Datum: 8 september 2022
Workshop

Wil jij leren innoveren met een blijvend resultaat?

Nieuws

Podcast ‘Zorgen voor Later’ gelanceerd


Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie de juiste mensen aantrekt? En, niet onbelangrijk, hoe raak je deze mensen niet kwijt?

Arbeidsmarktprognose 2022: Oplopende tekorten met duidelijke regionale verschillen


In dit factsheet wordt ingegaan op de tekorten in het werkgebied van ZWconnect.

Animatie: hoe werkt ZWconnect met jou aan de arbeidsmarktvraagstukken?


In deze animatie praten we je in anderhale minuut bij over onze werkwijze.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*