Impactvolle zorginnovatie

Digitalisering van de maatschappij vindt in rap tempo plaats. Ook  in  Zorg en Welzijn is  een digitale transformatie gaande. De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat gewenste veranderingen in de zorg, die soms al tijden op de agenda stonden, versneld plaatsvinden. Tijdelijk zijn volle wachtkamers en fysiek contact niet meer mogelijk. Hierdoor maken veel zorginstellingen nu gebruik van digitale en/of technologische producten en diensten die zorg op afstand mogelijk maken.

Wat houdt het in?

Kansen voor de toekomst

De invloed van deze digitale ontwikkelingen en innovaties op het werk van zorginstellingen en hun medewerkers is groot.  Maar hoe groot precies? Waar in de zorg (keten en proces) zien we dat duidelijk terugkomen? Maar ook: wat betekenen deze digitale ontwikkelingen en innovaties voor het toekomstig werk(proces) in de zorg en welke eisen stelt dit aan medewerkers? Welke kansen liggen er in de toekomst om benut te worden? Kortom, een veelheid aan vragen maar ook kansen!

Om werkgevers in Zorg en Welzijn in deze vraagstukken te ondersteunen, slaan ZWconnect en Zorgscala de handen ineen door het aanbieden van een divers aanbod dat aansluit bij de vraag van instellingen en fase waarin men zich bevindt.

Wat gaan we doen?

  • We organiseren webinars omtrent actuele thema’s, zoals data gedreven zorg en ethische dilemma’s bij digitale zorginnovatie. Ook staan we stil bij (opkomende) digitale ontwikkelingen in de zorg en delen we relevante (sector overstijgende) best-practices.
  • Technologie en innovatie zal komende jaren een steeds grotere impact hebben op de zorg. Maar wat verandert er voor instellingen en hun zorgmedewerkers door technologie? Hoe kunnen data en AI (artificiële intelligentie) op een zinvolle en verantwoorde manier worden toegepast in de zorg en welke typen technologieën zijn bij uitstek geschikt voor welke doelgroep/branche? Welke taken verdwijnen, veranderen of komen erbij? Op deze vragen hebben zorgorganisaties vaak nog geen helder antwoord.  Werkgevers die aan de slag willen met dit vraagstuk kunnen daarom gebruik maken van de menukaart Zorgtechnologie en HR, bestaande uit verschillende activiteiten.
  • In de regio Haaglanden en Rijn Gouwe ontstaan aan de lopende band nieuwe pilots en coalities omtrent het thema digitale en/of technologische zorginnovatie. Om dit enorme scala van tools, pilots en ervaringen van werkgevers in Zorg en Welzijn inzichtelijk te maken, richten we ons op de opzet van een Digitale Innovatie Marktplaats. Door het ontwikkelen van een marktplaats wordt een duurzame kenniseconomie op het thema Zorginnovatie bewerkstelligd en wordt het enorme scala van tools, pilots en ervaringen van werkgevers op één plek verzameld en inzichtelijk gemaakt voor andere werkgevers in Zorg en Welzijn die overwegen te investeren in een vorm van digitale zorginnovatie.

Stuur een bericht aan Maartje

Naam*
Toestemming*
Maartje Bouwens
Maartje Bouwens
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over impactvolle zorginnovaties? Neem dan contact op met Maartje.
Wil je meer weten over impactvolle zorginnovaties? Neem dan contact op met Maartje.

Aankomende activiteiten

Jaarcongres HRM in de Zorg

Details
Datum: 20 september 2022
Evenement

Al 16 jaar hét jaarcongres voor en door HR-, bestuur/directie, zorg- en lijnmanagers die werkzaam zijn in de care en cure.

Masterclass Succesvolle innovatie met duurzaam resultaat

Details
Datum: 8 september 2022
Workshop

Wil jij leren innoveren met een blijvend resultaat?

Nieuws

HBO-modules voor werkenden in Zorg en Welzijn


Vanaf september 2022 starten twee modules: Communiceren in de zorg en Klinisch redeneren.

Manifest VVT: Samenwerken vanuit maatschappelijke betrokkenheid


Dit manifest is de basis van onze regionale ambitie in de samenwerking voor de arbeidsmarkt van de VVT.

Animatie: hoe werkt ZWconnect met jou aan de arbeidsmarktvraagstukken?


In deze animatie praten we je in anderhale minuut bij over onze werkwijze.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*