Anders werken en innoveren

Het personeelstekort in Zorg en Welzijn illustreert een duidelijke noodzaak om het zorglandschap anders en slimmer in te richten. Door sociale innovatie en de inzet van slimme (informatie)technologie kunnen zorgprocessen efficiënter worden ingericht. Dit met het doel om enerzijds met een gelijkblijvend aantal professionals te kunnen voldoen aan de stijgende zorgvraag en anderzijds professionals meer ruimte en tijd te geven om zich meer te kunnen richten op de warme zorg voor cliënten en patiënten. Wij zorgen ervoor dat werkgevers op de hoogte zijn van wat er gebeurt op dit thema in de regio en minimaliseren hiermee de kans dat werkgevers het wiel opnieuw blijven uitvinden.

Wat houdt het in?

Met déze projecten stimuleren wij anders werken en innovatie
Impactvolle zorginnovatie

Binnen het projectplan Impactvolle Zorginnovatie organiseren wij webinars en een masterclass over de impact van technologie op het werk in de zorg. Daarnaast willen wij een digitale e-health marktplaats oprichten waar bewezen zorgtechnologieën in worden opgenomen. Ook stimuleren wij deelname aan het Medewerker En Technologie (MET) programma van WZW. Dit is gericht op het faciliteren van werkgevers die zich bezighouden met de volgende stap na Digivaardig in de zorg.

 

Slimme Zorg Estafette

ZWconnect vertegenwoordigt de regio Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe gedurende de Slimme Zorg Estafette (SZE). Tijdens de SZE staan slimme zorg en innovatie elke week centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Wij nemen hierbij een verbindende rol aan waarbij we organisaties bewust maken van de voordelen van deelname aan de SZE. Daarnaast faciliteren we werkgevers in de organisatie van hun eigen activiteiten en bevorderen we regionale kennisdeling.

Datagedreven werken

Om in de toekomst de kwaliteit en continuïteit van Zorg en Welzijn te garanderen, moeten we de sector anders met elkaar inrichten. Het gebruik van data en andere digitale vormen van zorg zijn daarbij cruciaal. Vandaar dat wij samen met andere werkgeversorganisaties en samenwerkingsverbanden het initiatief hebben genomen tot een landelijke community rondom datagedreven werken.

 

Innovatiekaart Zorgtechnologie

In de Innovatiekaart Zorgtechnologie vind je een overzicht van alle regionale initiatieven waarbij de focus ligt op slimmer werken middels technologische innovaties en het terugbrengen van de zorgbehoefte en administratieve lasten middels technologische toepassingen.

Stuur een bericht aan Maartje

Naam*
Toestemming*
Maartje Bouwens
Maartje Bouwens
Projectleider
Projectleider
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Maartje.
Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Maartje.

Aankomende activiteiten

Bijeenkomst Samen datagedreven werken in zorg en welzijn

Details
Datum: 1 november 2022
Online bijeenkomst

In deze bijeenkomst word je geïnspireerd over hoe je een visie kan vormen op datagedreven werken. 

Regiobijeenkomst Zuid-Holland

Details
Datum: 6 december 2022
Online bijeenkomst

Deze regiobijeenkomst staat in het teken van de rol van het intern toezicht bij de uitdagingen die de krapte op de arbeidsmarkt met...

Nieuws

Wat staat er in de Miljoenennota over zorg en welzijn?


In de Prinsjesdagmemo van RegioPlus staan alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota die relevant zijn voor zorg en welzijn.

Datagedreven gaan werken? Meld je aan voor het DataLab Zorg en Welzijn!


In dit project wordt in een collectief samengewerkt om flexibel, laagdrempelig en resultaatgericht met data te innoveren.

Datagedreven werken: doe een tweeledige nulmeting!


Kom erachter hoe ‘datavolwassen’ jouw organisatie is en welke behoeftes er spelen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naam:*
Toestemming*