Programma Leerwerkklimaat

Het programma is een samenwerkingsverband van verschillende ouderenzorg- en ROC instellingen in Midden-Nederland, ondersteund door ZWconnect en gefinancierd vanuit de transitiemiddelen WLZ (Wet Langdurige Zorg). Samen werken we aan het verbeteren van het leerwerkklimaat in ouderenzorginstellingen om zo het leren leuker te maken, uitval te voorkomen en meer mensen goed op te leiden voor banen in de zorg.

 

Wat doen we?

Samen willen we duurzaam zorgen voor voldoende en goed toegeruste zorgprofessionals.
Inspiratiesessies

We organiseren inspiratiesessies voor relevante deelnemers, zoals praktijkopleiders, adviseurs op het gebied van leren en ontwikkelen, werkbegeleiders, leidinggevenden, HR-adviseurs en ROC’s. Deze sessies bieden inzicht in de vier vermogens die het Leerwerkklimaat versterken aan de hand van praktijkcasussen.

Kwalitatieve scans

Daarnaast voeren we korte kwalitatieve scans uit bij organisaties om sterke punten en aandachtspunten in het Leerwerkklimaat te identificeren. We bieden ook de mogelijkheid voor organisaties om deel te nemen aan een pilotproject waarin we werken aan het Leerwerkklimaat binnen verschillende teams.

Vergroten van kennis en deskundigheid

Onze activiteiten dragen bij aan het vergroten van kennis en deskundigheid op het gebied van het bevorderen van het Leerwerkklimaat, zowel bij professionals als bij HRD-professionals in de regio. We streven naar verbetering van het absorptievermogen, opleidingsvermogen, verbindend vermogen en lerend vermogen van alle organisaties.

Tools en producten

Waar nodig ontwikkelen we tools en producten of hergebruiken we die van andere soortgelijke programma’s die in Nederland actief zijn. Zo hebben we al zeer waardevolle inzichten opgedaan uit het vergelijkbare programma ‘Leren is Werken, Werken is Leren’ in de regio Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. Waar nodig passen we de daar ontwikkelde producten aan voor onze eigen regio.

Onderzoeksrapport Vier vermogens voor een gunstig leer-werkklimaat

Wát maakt eigenlijk een gunstig leer-werkklimaat in de zorg en hoe kan dit verder versterkt worden? Die vragen worden besproken in dit onderzoek dat is uitgevoerd in 18 Noord-Hollandse zorgorganisaties en 3 ROC’s.

Animatie Leerwerkklimaat

Meer informatie

Doe mee aan ons programma en versterk het Leerwerkklimaat in Midden-Nederland!

Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Dennis Ansems, programmacoördinator, via dennis@ansemsmanagement.nl.

Lees ook ons laatste nieuwsbericht over dit programma.

Programma Leerwerkklimaat: een leven lang leren in de ouderenzorg

 

 

Nieuws

61.605 euro subsidie gerealiseerd voor Vouchers Coaching Mentale Vitaliteit


Vier zorginstellingen hebben gebruikgemaakt van deze subsidie om 65 van hun medewerkers toegang te geven tot waardevolle coachingstrajecten.

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’


In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*