Position paper: Van marktwerking naar samenwerking

Het werk in de sector Zorg en Welzijn anders organiseren. Dat bepleit RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties, in het position paper ‘Van marktwerking naar samenwerking’ waarin RegioPlus aanbevelingen doet voor toekomstbestendig werken in zorg en welzijn. Dit paper is opgesteld in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen en vervolgens de formatie van een nieuw kabinet na de plotselinge val van het kabinet Rutte-IV.

Oproep politiek

Van marktwerking naar samenwerking

RegioPlus doet een oproep aan politiek Den Haag en ziet de arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn niet als markt van vraag en aanbod, maar als een maatschappelijke opgave die alleen kan worden opgelost door werkgevers, professionals en burgers samen. Samen met de aangesloten werkgeversorganisaties bepleit RegioPlus een maatschappelijke aanpak met focus op versterken van nuldelijnszorg.

En tot het stimuleren van meer samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio om zo te komen tot regionaal werkgeverschap. Op deze manier kunnen de continuïteit van zorg en welzijn en betere banen voor zorgprofessionals beter geborgd worden.

Postition paper

Lees hier het position paper ‘Van marktwerking naar samenwerking’

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Nieuwe directeur Hanne Wiegman: ‘Dichter op de veranderopdracht van onze leden zitten’


Hanne vertelt uitgebreid over haar achtergrond en visie op de uitdagingen die de sector Zorg en Welzijn te wachten staat.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*