Position paper: Van marktwerking naar samenwerking

Het werk in de sector Zorg en Welzijn anders organiseren. Dat bepleit RegioPlus, het samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties, in het position paper ‘Van marktwerking naar samenwerking’ waarin RegioPlus aanbevelingen doet voor toekomstbestendig werken in zorg en welzijn. Dit paper is opgesteld in aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen en vervolgens de formatie van een nieuw kabinet na de plotselinge val van het kabinet Rutte-IV.

Oproep politiek

Van marktwerking naar samenwerking

RegioPlus doet een oproep aan politiek Den Haag en ziet de arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn niet als markt van vraag en aanbod, maar als een maatschappelijke opgave die alleen kan worden opgelost door werkgevers, professionals en burgers samen. Samen met de aangesloten werkgeversorganisaties bepleit RegioPlus een maatschappelijke aanpak met focus op versterken van nuldelijnszorg.

En tot het stimuleren van meer samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio om zo te komen tot regionaal werkgeverschap. Op deze manier kunnen de continuïteit van zorg en welzijn en betere banen voor zorgprofessionals beter geborgd worden.

Postition paper

Lees hier het position paper ‘Van marktwerking naar samenwerking’

Nieuws

Voorrang voor zorgmedewerkers bij huurappartementen Den Haag


De appartementen in de Haagse woontoren Adagio zijn speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg- of onderwijssector.

Innovatiekaart uitgebreid met nieuwe innovaties


De kaart is vernieuwd met vijf nieuwe innovaties en daarnaast een update van de al opgenomen initiatieven.

RegioPlus reageert op Troonrede: ‘Te weinig urgentie over toekomst van zorg en welzijn’


De oproep aan politiek Den Haag is om de bakens te verzetten om samenwerking tussen zorg- en welzijnsorganisaties in de regio aan te moedigen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*