Portal voor aanvragen subsidie SectorplanPlus 2022-2023 op de valreep geopend

Sinds 1 augustus aanstaande staat het portal voor het aanvragen van subsidie uit het SectorplanPlus voor komend studiejaar open. U heeft tot en met 21 augustus om een aanvraag in te dienen. 

Weet je nog niet precies hoe je de subsidie wilt inzetten? Geen probleem. Je kunt namelijk een blanco aanvraag indienen. Vervolgens is er tot en met 30 september 2022 de tijd om de aanvragen nader te onderbouwen. 

Investeren in leren en ontwikkelen

SectorplanPlus is een belangrijk en bewezen succesvol financieringsinstrument om te investeren in het leren en ontwikkelen van medewerkers in de sector Zorg en Welzijn. Het verder vernieuwen van de arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn is een maatschappelijke topprioriteit. Met SectorplanPlus is komend jaar ongeveer 100 miljoen euro gemoeid. De regeling wordt, net als de afgelopen jaren, uitgevoerd door het samenwerkingsverband RegioPlus, waar ook ZWconnect onder valt. 

Hoe ziet het vervolg eruit?
 • Subsidie is beschikbaar voor trainingen en opleidingen die gaan starten tussen 22 augustus 2022 en 31 augustus 2023.
  Alle opleidingen en trainingen die voor 22 augustus zijn gestart, kunnen helaas niet mee in de subsidie. 
   
 • In grote lijnen zal SectorplanPlus 2022-2023 vergelijkbaar zijn met het huidige SectorplanPlus. Helaas is het niet mogelijk gebleken oriëntatiebanen ook komend jaar vanuit de regeling te financieren. Waarmee dit dus komt te vervallen.
 • Verder is de verantwoordingslast voor organisaties verder vereenvoudigd voor zover dit staatssteuntechnisch is toegestaan.
 • Meer over SectorplanPlus 2022-2023 is te vinden in het Programma van Eisen en de bijlage.

Wanneer kunnen aanvragen worden ingediend?

 • Vanaf 1 augustus 2022 kunnen aanvragen ingediend worden voor deze vervolgsubsidie.
 • Aanvragen moeten uiterlijk zondag 21 augustus ingediend zijn om volledig aanspraak te maken op subsidie voor opleidingstrajecten die starten vanaf 22 augustus 2022 (zoals nieuwe instroom in BBL en HBO opleidingen).
 • Maak een inschatting van de deelnemersaantallen per activiteit als hiervan nog geen exact beeld is. Na 21 augustus is er tot en met 17.00 uur op 30 september 2022 gelegenheid om de aanvraag bij te stellen. Vanwege de korte aanvraagtermijn tijdens de vakantieperiode hebben we met het ministerie kunnen afspreken dat er een tweede aanvraagtermijn komt. Deze loopt van 22 augustus tot en met 17.00 uur op 30 september 2022.
 • Let op! Voor ingediende aanvragen in de periode van 22 augustus tot en met 30 september zijn enkel opleidingstrajecten subsidiabel die op zijn vroegst zijn gestart op 30 september 2022. Voor alle opleidingstrajecten die gestart zijn in de periode van 22 augustus tot en met 29 september wordt dan geen subsidie afgegeven.
 • Ga naar portal2022.sectorplanplus.nl om in het nieuwe portal te komen. Klik vervolgens op ‘Registreren’ om een account aan te maken.
  Elke organisatie moet zich opnieuw registreren, ook als je meedoet aan het huidige SectorplanPlus.
  Download hier de handleiding waarin staat uitgelegd hoe je kunt registreren en hoe je een aanvraag indient. 
 • Via portal2017.sectorplanplus.nl kom je in het oude portal terecht.  

 

Meer informatie

Op dinsdag 9 augustus organiseerde RegioPlus een online voorlichtingsbijeenkomst, waarin de aanvraagprocedure, activiteiten en belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige regeling besproken werden. Je kunt de bijeenkomst hier terugkijken. Daarnaast kun je hier de presentatie bekijken die in de bijeenkomst getoond werd.

Heb je een vraag over SectorplanPlus? Neem dan eerst eens een kijkje in dit overzicht van veelgestelde vragen. Neem voor alle overige vragen contact op met David Huizing, projectleider, via david@zw-connect.nl of 06 – 82 73 91 07.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Regionale bijeenkomsten over agressie in de zorg


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*