Organiseer jouw activiteit tijdens de Sterk in je werk week

Van 15 tot 19 november vindt de Sterk in je werk week plaats met als thema: Werkgeluk. Heeft jouw organisatie een activiteit die aansluit bij het thema? Maak gebruik van onze communicatiemiddelen en organiseer deze tijdens de Sterk je werk week.

Jouw activiteit tijdens de Sterk in je werk week

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarnaast heeft ons werkgeluk veel invloed op de rest van ons leven.

Van 15 tot 19 november vindt de Sterk in je werk week plaats met als thema: Werkgeluk. ‘Ervaar meer plezier, balans en zingeving in je werk’. De Sterk in je werk week geeft aandacht aan het behoud van zorg- en welzijnsmedewerkers en biedt ze onder meer verschillende workshops, bijeenkomsten, webinars en coaching door zorg- en welzijnsorganisaties.

ZWconnect neemt hierbij de coördinatie, planning en communicatiemiddelen voor haar rekening. Daarnaast dragen we met enkele interessante online workshops en webinars ook bij aan de programmering.

Wat kun jij als werkgever aanbieden?

We willen tijdens deze week de nadruk leggen op het bundelen van onze krachten. Hoe kan jouw organisatie steun bieden aan zorg- en welzijnsmedewerkers? Heeft jouw organisatie een activiteit die aansluit bij het thema Werkgeluk? Maak gebruik van onze communicatiemiddelen en organiseer deze tijdens de Sterk je werk week. Denk aan:

  • Workshops, trainingen of lezingen (fysiek of digitaal);
  • De expertise van je eigen medewerkers. Bijvoorbeeld een zorgmedewerker die in zijn/haar vrije tijd yogalessen geeft en het leuk zou vinden dit eens in de eigen organisatie te doen;
  • Reeds bestaande activiteit, zoals een vitaliteitsprogramma een boost geven door deze toe te voegen aan de (interne) Sterk in je werk week-activiteiten;
  • Zet een actie uit om een of meerdere werknemers in het zonnetje te zetten.

Heb je een activiteit waar medewerkers van andere organisaties ook aan mee kunnen doen? Leuk! Stuur de informatie hierover naar renske@zw-connect.nl, zodat wij de activiteit in ons aanbod kunnen opnemen en kunnen verspreiden.

Programma

Energie event (maandag 15 november, 9.00 – 11.00 uur, en donderdag 18 november, 18.00 – 20.00 uur)
Opbouwen van veerkracht aan de positieve kant. Er wordt gebruik gemaakt van een energie check (vragenlijst waarvan de uitkomst alleen voor de deelnemer zelf is, maar terugkomt in de bijeenkomst). Deelnemer krijgt inzicht in eigen energie en handvatten hier invloed op uit te oefenen.
Meld je hier aan voor de workshop van 15 november
Meld je hier aan voor de workshop van 18 november

Jobcraften: Met meer plezier en energie aan het werk (maandag 15 november, 14.00 – 15.30 uur)
Jobcrafting is een manier op zelf te zorgen voor meer plezier en energie op je werk. Als je het letterlijk vertaalt, is het ‘knutselen aan je werk’. Je kan op eigen initiatief kleine aanpassingen doen waardoor jouw werk beter bij je past, meer aansluit bij wie je bent, wat je wilt, wat je kan en wat je drijft. In deze workshop krijg je korte stukjes theorie en ga je zelf op zoek naar waar jij gelukkig van wordt in je werk. Waarom doe jij wat je doet en hoe zorg je ervoor dat je hier gelukkig in blijft?
Meld je hier aan voor deze workshop

Mentale weerbaarheid (donderdag 18 november, 13.00 – 14.00 uur)
Lukt het jou om uit je hoofd te komen en te stoppen met piekeren? In deze workshop gaan we aan de slag met het omgaan met moeilijke gedachten en gevoelens die soms opkomen en die jou in de weg kunnen staan. We gaan kijken hoe je uit je hoofd kunt komen en je kunt richten op het hier en nu. Je verlaat de workshop met concrete handvatten en oefeningen in het omgaan met gedachten en gevoelens.
Meld je hier aan voor deze workshop

Zelfleiderschap: je eigen koers durven varen (dinsdag 16 november, 13.30 – 14.30 uur)
Als je werkt in de zorg, ben je voortdurend bezig met het zorgen voor anderen. En dat gaat niet alleen over cliënten, maar vaak ook nog over collega’s met wie je samenwerkt. Immers, de meeste zorgprofessionals werken in een team en teamleden hebben elkaar nodig. Maar juist in deze dynamiek kan je jouw persoonlijke behoeftes en wensen gemakkelijk uit het oog verliezen. Voor je het weet heb je alweer een dienst van iemand overgenomen, of doe je een toezegging waar je eigenlijk geen zin in hebt.
Kiezen voor jezelf kan best spannend zijn. Loslaten wat iedereen van jou vindt, of wat jij van al die anderen vindt. Durven te vertrouwen op wat jij zelf kan, en vervolgens je eigen weg gaan bewandelen.
In deze webinar neemt Pauline van Dorssen je mee in het gedachtegoed van zelfleiderschap. Zij deed in de afgelopen jaren promotieonderzoek naar de kansen en uitdagingen van zelfleiderschap bij zorgprofessionals. En zo vond ze dat bepaalde strategieën heel fijn zijn om aan te leren, want zo creëer je meer werkplezier en energie voor jezelf. Wil je hier meer over weten en meteen ook voor jezelf een stapje maken in het ontwikkelen van zelfleiderschap? Doe dan mee met dit webinar.
Meld je hier aan voor deze workshop

Gelukkig werken (vrijdag 19 november, 11.00 – 12.30 uur)
Als je gelukkig werkt, dan heb je het gevoel dat je iets doet wat de moeite waard is. Je verschuift de balans naar de positieve kant. Maar ook bij gelukkig werken heb je soms negatieve gevoelens nodig. Bijvoorbeeld om jou een signaal te geven wanneer iets dreigt mis te gaan. Deze workshop helpt je om meer plezier, voldoening en zingeving te ervaren in je werk. De workshop is persoonlijk en gaat uit van het versterken van je eigen leiderschap.
Meld je hier aan voor deze workshop

Meer informatie

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met projectleider Renske Mijderwijk via renske@zw-connect.nl of via 06-86840195.

Nieuws

Vragenlijst: mentale vitaliteit binnen zorgorganisaties


Deze enquête is specifiek ontworpen om inzicht te krijgen in verschillende aspecten van jouw rol binnen de zorgpraktijk.

Maak kennis met de regioplannen


ZWconnect is voor de vier zorgkantoorregio’s en het Netwerk Acute Zorg West in haar gebied betrokken bij totstandkoming van deze plannen.

Samenwerking op de arbeidsmarkt; wat mag wel en niet?


Samenwerken op de arbeidsmarkt mag volgens de mededingingsregels, maar die samenwerking mag niet nadelig uitpakken voor zorgmedewerkers.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*