Opleidingssubsidie SectorplanPlus opnieuw opengesteld

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (ministerie van VWS) stelt wederom middelen beschikbaar voor een nieuwe aanvraagperiode van de regeling SectorplanPlus. Dit is bestemd voor de periode van 19 augustus 2024 tot en met 31 december 2025. De uitvoering hiervan wordt, net als in de afgelopen jaren, belegd bij het samenwerkingsverband RegioPlus.

Vanuit RegioPlus worden nu alle voorbereidingen getroffen om de openstelling van de nieuwe aanvraagperiode uit te kunnen voeren. SectorplanPlus 2024-2025 is bedoeld voor werkgevers in zorg en welzijn en voorziet in een subsidie voor nieuw te starten opleidingsactiviteiten. De subsidiabele periode loopt van 19 augustus 2024 tot en met 31 december 2025. Het aanvragen van de subsidie is mogelijk vanaf maandag 17 juni 2024 tot en met maandag 15 juli 2024.  

Verdieping

Activiteiten waarvoor subsidie kan worden aangevraagd

Er kan subsidie worden aangevraagd voor verschillende opleidingsactiviteiten die bijdragen aan het stimuleren van de instroom en het behoud van medewerkers:

  • Opleidingsactiviteit A: MBO BBL en derde leerweg
  • Opleidingsactiviteit B: HBO Duaal en deeltijd
  • Opleidingsactiviteit C: Training en ontwikkeling

 

Het is alleen mogelijk om subsidie aan te vragen voor opleidingsactiviteiten die nieuw gaan starten binnen de looptijd van de subsidie. Opleidingsactiviteiten die al vóór 19 augustus 2024 zijn gestart komen niet voor subsidie in aanmerking binnen deze ronde. Alle kaders en voorwaarden ten aanzien van de aanvraag van opleidingsprojecten worden opgenomen in het Programma van Eisen. We verwachten het Programma van Eisen uiterlijk één week voor de aanvraagperiode te publiceren.

Begin nu met inventariseren

Voor een effectief en efficiënt aanvraagproces adviseren we arbeidsorganisaties om alvast te inventariseren hoeveel deelnemers beogen te beginnen met opleidingsactiviteiten in de periode tussen 19 augustus 2024 en 31 december 2025. Dit maakt het eenvoudiger om straks een goede aanvraag te kunnen doen. De aanvraag zelf moet gedaan worden via het SectorplanPlus portal. Op het portal wordt eveneens het Programma van Eisen gepubliceerd.

 

Webinar

Op dinsdag 11 juni, van 16.00 uur tot 17.00 uur, is er een webinar waarin we de nieuwe aanvraagperiode verder zullen toelichten. Dit webinar wordt opgenomen en zal later terug te kijken zijn. Aanmelden is niet nodig, via deze link kun je deelnemen aan het webinar.

Nieuws

61.605 euro subsidie gerealiseerd voor Vouchers Coaching Mentale Vitaliteit


Vier zorginstellingen hebben gebruikgemaakt van deze subsidie om 65 van hun medewerkers toegang te geven tot waardevolle coachingstrajecten.

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’


In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname. 

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*