Ontdekdezorg week 2022: de ervaringen van organisaties en bezoekers

Van 14 tot en met 19 maart vond de Ontdekdezorg week plaats, waarbij ZWconnect vier live evenementen organiseerde in Leiden, Zoetermeer, Gouda en Den Haag. Hierbij konden werkzoekenden op een laagdrempelige manier in contact komen met regionale zorg- en welzijnsorganisaties.

Om na te gaan in hoeverre de opzet heeft aangesloten bij de verwachtingen van zowel bezoekers als deelnemende organisaties, heeft ZWconnect na afloop van de evenementen een evaluatie uitgezet. Deze is 31 en 35 keer ingevuld. De belangrijkste conclusies hebben we voor je op een rij gezet.

Feedback

Organisaties

Voor de meerderheid van de deelnemende organisaties was de belangrijkste reden om deel te nemen aan de Ontdekdezorg week het bereiken van toekomstige medewerkers. Het vergroten van de bekendheid op de arbeidsmarkt en het bereiken van potentiële zij-instromers/herintreders zijn ook veelgehoorde motivaties.

Het meest gehoorde kritiekpunt was dat voor veel organisaties de opkomst bij de vier evenementen tegenviel. Daarnaast zaten enkele locaties volgens de respondenten te dicht bij elkaar en was de bereikbaarheid niet optimaal. Als positieve punten werd het gebruik van het ZorgDNA genoemd, de organisatie an sich en de interesse van de aanwezige bezoekers.

De organisaties geven de Ontdekdezorg week 2022 het rapportcijfer van een 7,2, waarbij vier organisaties de opzet onvoldoende vonden. Op de vraag of jouw organisatie volgend jaar weer deel zou willen nemen, antwoordde 71,4 procent van de respondenten bevestigend. 17,1 procent weet het nog niet zeker en 11,4 procent gaf aan niet aanwezig te zullen zijn bij een volgende editie.

Bezoekers

Opvallend is dat vanuit de bezoekers de bereikbaarheid van de evenementen niet per sé als negatief werd ervaren. Het merendeel gaf aan van tevoren een ZorgDNA te hebben aangemaakt en dit ook heeft geholpen in hun zoektocht op de markt zelf. De banenmarkt werd beschouwd als informerend, inspirerend en in mindere mate activerend.

Als positieve punten worden de hoeveelheid van de aanwezige zorgorganisaties genoemd. Daarnaast kon de opstelling, sfeer, verstrekte informatie en het enthousiasme van de aanwezige zorgprofessionals op lof rekenen. Bezoekers gaven aan volgend jaar meer vertegenwoordigers uit de ziekenhuis- en welzijnsbranche te willen zien, een iets ruimere opzet van de locaties en meer aandacht voor zij-instromers. Uiteindelijk voldeed het evenement bij 80,6 procent van de respondenten aan de verwachtingen.

‘Waardevolle feedback’

Projectleider Renske Mijderwijk kijkt tevreden terug op de week. “Ik ben blij dat we voor deze opzet hebben gekozen, zodat de werkgever geen enkel risico hoefde te nemen op eigen locatie. De gegeven feedback is ontzettend waardevol. Vanaf deze nulmeting kunnen we bouwen en ontwikkelen, zodat we volgend jaar beter kunnen aansluiten op alle wensen.”, aldus Renske

Om de Ontdekdezorg week volgend jaar nog meer aan te laten sluiten op de wensen van zowel deelnemers als werkgevers, zouden we het fijn vinden om met zoveel mogelijk organisaties de belangrijkste uitkomsten van de vragenlijst te bespreken tijdens een digitale evaluatie. Op 24 mei ben je van 10.00 tot 11.00 uur van harte welkom om digitaal aan te schuiven en mee te denken over hoe we het evenement samen beter, mooier en groter kunnen maken. Meld je hier aan.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Nieuwe voorlichtingsmodules gehandicaptenzorg


De modules bestaan uit interactieve opdrachten en praktische informatie over het werken als begeleider in de GHZ.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*