Ontdekdezorg 2024: dit gaan we (en jij) doen!

Met de campagne Ontdekdezorg ondersteunen we werkgevers om zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in Zorg en Welzijn. In 2023 vond de campagne voor het eerst jaarrond plaats, waar in eerdere jaren alle activiteiten werden georganiseerd tijdens de Ontdekdezorg week in maart. Benieuwd hoe we de campagne dit jaar vorm willen geven? We geven je een overzicht.

Ontdekdezorg 2024

Planning

We zetten in op continuïteit en de kracht van de herhaling. De Ontdekdezorg campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn en tijdens drie landelijke momenten in het jaar geven we extra aandacht aan werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne gaat de activiteiten die organisaties door het jaar heen organiseren ondersteunen met doorlopende communicatie.

In 2024 vinden de landelijke momenten in de volgende weken plaats:

  • 22 t/m 27 januari 2024
  • 10 t/m 15 juni 2024
  • 14 t/m 19 oktober 2024

 

In deze weken staan, ter voorbereiding op de activiteiten van zorg- en welzijnsorganisaties, in ieder geval de volgende sessies op het programma:

  • Workshop van een Sterk in je werk-coach
  • Webinar voor zij-instromers
  • Webinar voor herintreders

 

Werkgeversbijeenkomst

Tijdens onze werkgeversbijeenkomst op dinsdag 25 juni a.s., van 14.30 tot 16.30 uur, kijken we met elkaar hoe we de campagne nog beter kunnen laten aansluiten op jouw behoeften. Zoek de verbinding met je vakgenoten en draag bij aan de promotie van onze prachtige sector. We nodigen je van harte uit om erbij te zijn. Meld je hier aan.

Ook organiseren we vóór elk landelijk moment vragenuurtjes waarin we je kort bijpraten over de campagne. Al je vragen over de campagne kun je hier kwijt. We denken daarnaast graag met je mee over hoe jouw organisatie kan aanhaken.

Wat kan jouw organisatie doen?

Gebruik het campagnemateriaal in je uitingen, zoals op de website en social media kanalen. Organiseert jouw organisatie al activiteiten voor potentiële nieuwe zorgprofessionals (denk aan open dagen, informatiebijeenkomsten)? Dan horen we dat graag! We nemen het op in de agenda van onze populaire loopbaanportal Zorg en Welzijn Plein. Je kunt je activiteit hier aanmelden. Deel je deze op social media? Dan kun je het Zorg en Welzijn Plein taggen voor een groter bereik.

Bekijk ook deze flyer voor alle informatie over de invulling van de Ontdekdezorg campagne in 2024.

 

Toolkit

Er is communicatiemateriaal beschikbaar voor organisaties om hun eigen activiteiten kracht bij te zetten. Wat al in de regio gebeurt, kan ondersteund worden met het communicatiemateriaal van Ontdekdezorg. Download de toolkit met posters en flyers en extra social media posts voor het aankondigen van evenementen.

 

Ontdekdezorg.festival

Tijdens het Ontdekdezorg.festival op 16 oktober kun je als werkgever op een laagdrempelige manier in gesprek met werkzoekenden. Samen met onze partners hebben we een prachtig bereik naar werkzoekenden die hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een baan in onze sector. Graag brengen we ze op 16 oktober met jou in contact. De locatie, tijd en aanmeldmogelijkheid volgt op een later moment.

Meer informatie

Heb je bij voorbaat een vraag over de campagne? Neem dan contact op met Jennifer Janssens-Wassenaar (jennifer@zw-connect.nl) of Monique van Meurs (monique@zw-connect.nl). Uiteraard ben ook van harte welkom om je vraag te stellen tijdens onze vragenuurtjes.

Nieuws

Even voorstellen: Jetty de Jongh


Onze nieuwe projectondersteuner Jetty de Jongh stelt zich graag aan je voor.

Aan de slag met ‘Welkom in de zorg’


In dit factsheet vertellen we je meer over dit initiatief en de voordelen van deelname. 

Ingrid Wolf nieuw bestuurslid ZWconnect


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 3 juni jl. is Ingrid Wolf benoemd tot bestuurslid van ZWconnect.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*