Onderzoek: ‘Sterk in je werk werkt’

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ helpt medewerkers in Zorg en Welzijn bij hun loopbaanvragen en is er voor iedereen die in deze sector werkt of (weer) wil werken. Inmiddels is het project twee keer door externe onderzoeksbureaus geëvalueerd. De resultaten uit deze onderzoeken en interviews van deelnemers, loopbaancoaches en projectleiders laten in deze factsheet zien dat Sterk in je werk werkt!

Onderzoek

Sinds de start in 2016 hebben meer dan 45.000 mensen zich aangemeld voor deze gratis loopbaanimpuls. Meer dan honderd loopbaancoaches verspreid over het hele land geven de deelnemers persoonlijk en onafhankelijk advies. Bureau Bartels onderzocht de eerste periode van Sterk in je werk (2016 – 2018) en onderzoeksbureau Regioplan evalueerde de meest recente periode (2019-2021).

De belangrijkste uitkomsten uit de onderzoeken zijn dat ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ relevante componenten bevat die behoud van personeel en (zij-)instroom bevorderen. Voor zorg- en welzijnsmedewerkers helpt Sterk in je werk bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van de gewenste ontwikkeling door beter inzicht in de eigen kwaliteiten. Voor zij-instromers helpt Sterk in je werk bij de oriëntatie op een opleiding in zorg en welzijn. Uit de onderzoeken blijkt ook dat het een goed instrument is als schakel in andere landelijke, regionale en sectoroverstijgende initiatieven. De koppeling met andere projecten kan deelnemers nog meer perspectief bieden. Kortom: Sterk in je werk bevordert behoud, duurzame inzetbaarheid en zij-instroom van zorg- en welzijnsmedewerkers.

Vitale sector

Hoewel het Sterk in je werk-traject gratis is voor de deelnemer én de werkgever, is een andere vorm van een bijdrage van zorg- en welzijnsorganisaties wel nodig. Bijvoorbeeld door uren beschikbaar te stellen om deelname van medewerkers te stimuleren en te investeren in de ontwikkelbehoefte van de medewerker. Dit helpt om medewerkers voor de organisatie of de sector te behouden. ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ gun je iedereen. Niet alleen voor het werkplezier van de deelnemers zelf maar uiteindelijk ook voor een vitale sector zorg en welzijn. Lees het allemaal in de factsheet ‘Sterk in je werk werkt’.

Factsheet

Download hier de factsheet over de resultaten van Sterk in je werk.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Regionale bijeenkomsten over agressie in de zorg


Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert dit jaar tien regionale bijeenkomsten over het thema ‘Agressie en Aangifte’.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*