Offboarding van medewerkers; gebruik de toolbox!

Onze website onboardenzorgenwelzijn.nl is uitgebreid met de toolbox offboarding. Deze toolbox is ontwikkeld door Utrechtzorg en helpt je om jouw medewerkers met een warm gevoel afscheid te kunnen laten nemen. Ga naar zwconnect.onboardenzorgenwelzijn.nl/toolbox en scrol naar beneden. Daar vind je de toolbox die bestaat uit twee stappenplannen, eentje voor de leidinggevende en eentje voor HR. 

Waarom offboarding belangrijk is

Offboarding is de laatste fase uit de medewerkerreis. Wanneer een collega de organisatie verlaat, voelt het vaak als iets waar je eigenlijk zo min mogelijk energie in wilt steken. Maar: een ex-medewerker kan zowel een visitekaartje, recruiter én spiegel voor je organisatie zijn. Sommige medewerkers keren zelfs weer terug. Kortom; offboarden is ambassadeurs maken! 

Binnen organisaties wordt er vaak weinig aandacht aan besteed. Uit regionale uitstroomcijfers blijkt dat slechts 13 procent van de vertrekkende medewerkers het werken bij hun voormalig werkgever aanraadt bij anderen. Het goede nieuws is dat er dus vrij eenvoudig veel winst te behalen valt en deze stappenplannen kunnen daarbij een handje helpen. 

Volgende bijeenkomst lerend netwerk

Op 30 mei vindt de volgende bijeenkomst van het lerend netwerk onboarding plaats. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het hebben over ‘draagvlak’. Hoe zorg je ervoor dat je jouw collega’s en de organisatie meekrijgt in de veranderingen die je wilt bereiken? Guido Sauren, HR-directeur bij Envida, komt vertellen hoe zij dat hebben aangepakt.

Nieuws

Maak gebruik van de aantrekkelijke mantelafspraken van ZWconnect


Graag informeren we je over de mantelafspraken die ZWconnect heeft gemaakt met de zorgverzekeraars ONVZ en Zilveren Kruis.

Programma Leerwerkklimaat: meten is weten!


We voeren korte kwalitatieve scans bij organisaties uit om sterke punten en aandachtspunten in het Leerwerkklimaat te identificeren.

Deel jouw kansrijke initiatief voor het regioplan


Heb jij zelf een dergelijk initiatief voor de regio Haaglanden? Dan kun je deze nog tot 1 december indienen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*