Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

Vandaag, donderdag 18 februari, start een landelijke campagne die erop gericht is om medische studenten werkervaring te laten opdoen in de zorg. Extra handen voor de zorg gaat actief op zoek naar tweede-, derde-, en vierdejaars studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn.

Studenten die een opleiding volgen tot verzorgenden, verpleegkundige, behandelaar of arts kunnen zich via deze link aanmelden bij Extra Handen voor de zorg. Na aanmelding worden zij afhankelijk van de vraag in een organisatie gematcht op basis van hun opleiding, kennis en beschikbaarheid.

Extra handen voor de zorg
Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000 mensen aangeboden aan zorgorganisaties. Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lydia Tiemens, persvoorlichter bij Extra handen voor de zorg: 06 47114770 of l.tiemens@regioplus.nl. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in zorg en welzijn rondom het coronavirus?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*