WerkUrenBerekenaar: inzicht in wat meer uren werken oplevert

Beloning is een belangrijk maar vaak ook lastig thema voor zorg- en welzijnsmedewerkers: het onderwerp komt nauwelijks ter sprake of interesseert mensen niet. Maar weinig werknemers hebben een goed inzicht in hun financiële situatie. Toch is een eigen inkomen belangrijk voor werknemers zelf en hun familie, bijvoorbeeld in het geval van een scheiding of werkloosheid van een partner. De complexiteit van het Nederlandse belastingstelsel speelt ook een rol: het is niet eenvoudig om uit te rekenen wat er onder de streep overblijft als je meer gaat werken of wat het kost als je minder gaat werken.

Stichting Het Potentieel Pakken heeft daarom, samen met het Nibud en WOMEN Inc., de WerkUrenBerekenaar ontwikkeld. Dat is een tool waarmee werknemers makkelijk kunnen uitrekenen wat het voor hun portemonnee betekent als zij meer of minder uren gaan werken.

Zorgscenario’s – Voorbeeldberekeningen met de WerkUrenBerekenaar
Nibud heeft een drietal zorgspecifieke scenario’s doorgerekend. Met deze scenario’s schetst Het Potentieel Pakken een fictief maar realistisch beeld van zorgmedewerkers die meer uren gaan werken en wat het effect van die extra uren is op hun besteedbaar inkomen.

Toolkit
Wil je in jouw organisatie meer bekendheid geven aan het thema beloning en de WerkUrenBerekenaar, dan kun je de communicatietoolkit aanvragen bij Marleen Vos via marleen.vos@hetpotentieelpakken.nl.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*