Werkgever aan het Woord: Paula Daalhof (Zorgpartners MH) over de Ontdekdezorg week

Van 22 tot en met 27 maart vindt de Ontdekdezorg week weer plaats. In de rubriek Werkgever aan het Woord hebben we daarom deze keer een organisatie centraal staan die vaak heeft meegedaan aan dit oriëntatie-evenement: Zorgpartners Midden-Holland. Recruiter Paula Daalhof praat ons bij over haar rol hierin.

Wat doet Zorgpartners Midden-Holland precies?
Zorgpartners Midden-Holland is de grootste stichting in ouderenzorg in Gouda en Krimpenerwaard. We hebben dertien zorgcentra in Gouda en omgeving en ongeveer 3500 mensen in dienst. We bieden verpleeghuiszorg, thuiszorg en revalidatie. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in NAH, PG en we bieden onze eigen opleidingen aan. Ik werk zelf drie jaar bij Zorgpartners en ben eigenlijk altijd wel actief geweest in werving en selectie.  ​

​Bundel je krachten en kijk in deze tijd niet naar beperkingen, maar naar mogelijkheden.

Wat is het leuke aan het vak recruitment?
Ik ben altijd wel van de ‘drijfveren’: waarom denkt iemand nou dat ‘ie ergens heel goed in is? Iemand die solliciteert kan bijvoorbeeld helemaal niet geschikt voor die functie zijn, of juist wel. Recruitment is een spil in alle afdelingen. Je hebt echt met iedereen te maken. Ik vind het gewoon leuk om met iedereen te sparren, om wervingskanalen te vinden en het maximale eruit te halen met een beperkt budget. Daarnaast heeft het steeds meer raakvlakken met marketing en dat maakt het erg veelzijdig.

Hoe vaak heeft Zorgpartners al meegedaan aan de Ontdekdezorg week?
Zorgpartners heeft volgens mij vanaf het begin meegedaan, dus in totaal zo’n zes á zeven keer. Dit wordt in ieder geval mijn derde keer. Vorig jaar is het helaas niet van de grond gekomen door corona. We waren toen al ver met de voorbereidingen. Wij wilden een banenfestival organiseren in de Goudse Schouwburg, maar moesten alles cancelen.

Wat houdt de Ontdekdezorg week eigenlijk precies in?
De Ontdekdezorg week is een gelegenheid waarbij extra veel aandacht wordt gegeven aan werken in zorg en welzijn. Met alle aangesloten organisaties willen we de sector promoten door het organiseren van bepaalde initiatieven, zoals speeddates en een banenmarkt. Dit jaar komt dat als zodanig niet van de grond door corona en hebben we tijdig besloten om digitaal te gaan, om dus online kennis te maken met zorg én welzijn. De zorg is namelijk meer dan alleen de ‘handen aan het bed’.

De zorg is meer dan alleen ‘de handen aan het bed’

Kan het volgens jou hetzelfde teweeg brengen als een fysiek evenement?
Dat denk ik niet. Dat klinkt negatief, maar het is anders dan wanneer je mensen in het echt treft en bijvoorbeeld tijdens een koffiemomentje in gesprek gaat met iemand. Alleen de situatie is nu eenmaal zoals die is, en niks doen is ook geen optie. Ik ben met een aantal ambassadeurs van Zorgpartners in gesprek gegaan om een leuke en waardevolle invulling te geven aan een kort programma, zoals bijvoorbeeld een koffiemomentje, het kennismaken met een verpleegkundige, of een vragenuurtje met een wijkverzorgende. Je moet mensen wel een platform bieden om in gesprek te kunnen gaan. Scholen doen dat nu ook met open dagen.

Zijn er naast een stukje herkenbaarheid voor de zorg nog andere doelen?
We willen laten zien dat werken in de ouderenzorg juist heel erg leuk en divers is. We bieden specialistische zorg en werken veel met domotica. Daarnaast is welzijn ontzettend belangrijk, die kant willen we ook belichten.

Als je kijkt naar de afgelopen jaren, zie je dan ook resultaat na zo’n week?
We hebben twee jaar geleden bij mboRijnland een zorgfestival georganiseerd met een aantal zorginstellingen uit de regio. Je staat daar met een stand en kunt er persoonlijk met bezoekers in gesprek gaan. Ze kunnen vragen stellen over alles wat ze willen weten. Je merkt vaak na dat soort gesprekken dat ze zeggen ‘dat had ik niet gedacht’ of ‘daar had ik toch een ander beeld bij’. Door persoonlijk met elkaar in gesprek te gaan kun je uitleggen wat werken bij Zorgpartners en in de ouderenzorg écht inhoudt. En dat is vaak anders dan het beeld dat de meeste mensen erbij hebben.

Ik vind het eigenlijk zonde als je niks doet in deze periode. 

Hoe verloopt de samenwerking met Care2Care en ZorgZijn Werkt?
Ik ben blij dat er vanuit Care2Care en ZorgZijn Werkt veel aandacht aan deze week besteed wordt. Ik heb goed contact met projectleider Renske Mijderwijk. Ik vind haar heel goed in haar werk. Ze blijft niet hangen in details en pakt door. De communicatie is heel fijn en ik denk dat dat heel belangrijk is om uiteindelijk elkaar te kunnen versterken.

Heb je nog een oproep voor de werkgevers die zitten te twijfelen om deel te nemen?
Het is een kleine investering, zeker in deze online-tijd. Bundel je krachten en kijk in deze tijd niet naar beperkingen, maar naar mogelijkheden. Hoe kun je je potentiële arbeidsmarkt bereiken? Wat kun je de mensen aanbieden? Ik vind het eigenlijk zonde als je niks doet in deze periode. Je bent één sector en dat kunnen we het beste met z’n allen naar buiten dragen. Juist in deze tijd is maar weer eens gebleken hoe belangrijk goede zorg is!

Meer informatie
Wil je meer weten over de Ontdekdezorg week? Neem dan contact op met projectleider Renske Mijderwijk via renske@care2care.nl of 06 – 86 84 01 95. Je kunt ook een kijkje nemen op www.ontdekdezorgweek.nl.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*