Webinar: ‘Na het front weer één team vormen’

De eerste golf van de coronacrisis lijkt voorbij. De reguliere zorg wordt ondertussen opgestart. De medewerkers van het front komen weer terug in hun team. En de medewerkers die tijdelijk thuis zaten gaan weer samenwerken met hen die aan het front stonden. Hoe ondersteun je dit proces als HR-professional? Hoe geef je de juiste aandacht en begeleiding aan je medewerkers? Welke ondersteuning moet je nu bieden, zodat zij een eventuele tweede golf (weer) aankunnen? Om deze vragen te beantwoorden organiseren wij op donderdag 25 juni tussen 10.00 en 11.00 uur een webinar.

Tijdens de afgelopen maanden is hard gewerkt om de toestroom van patiënten aan te kunnen, het virus buiten de huizen te houden én bovenal voor coronapatiënten te zorgen. Er ontstond een front van zorgmedewerkers die dag en nacht gewerkt hebben. Verschillende teams werden samengevoegd en medewerkers werd gevraagd om op andere afdelingen bij te springen. Tegelijkertijd waren er ook thuisblijvers: collega’s in de zorg, die niet mee konden helpen aan ‘het front’.

Sprekers
Ook buiten de gezondheidszorg komen deze uitdagingen voor. Zoals bij Defensie, waar er teamvorming ontstaat in twee groepen mensen: de groep die aan het front streed en de groep die thuisbleef. Onze eerste spreker in het webinar is Bert Stam. Hij is kolonel en chef staf bij de Directie Operaties van het Ministerie van Defensie. Dankzij zijn persoonlijke ervaring tijdens vredesmissies en zijn tegenwoordige leiding aan teams, waarvan een deel op missie gaat, weet hij als geen ander hoe je één team behoudt en creëert na crisistijd.

De tweede spreker is Cher ten Have. Hij adviseert, begeleidt en traint verschillende teams bij het Ministerie van Defensie. Tijdens het webinar gaat hij onder andere in op welke manier je kunt werken aan teamvorming en weerbaarheid na een crisis.

De kennis en ervaring van Bert Stam en Cher ten Have geven jou als HR-professional in zorg en welzijn de handvatten voor de volgende fase in deze coronacrisis: weer terug naar normaal als één team.

Aanmelden
Leden van ZorgZijn Werkt kunnen deelnemen aan dit gratis en inspirerende webinar? Meld je snel aan!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*