Wat vonden werkgevers van de Ontdekdezorg week?

Alweer een maand geleden stond de Ontdekdezorg week op het programma. Bijna vijftig zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe openden hun deuren (digitaal) voor geïnteresseerden. Om in kaart te brengen wat er voor een volgende editie verbeterd kan worden, hebben ZorgZijn Werkt en Care2Care een enquête uitgezet onder de deelnemende organisaties. Deze is in totaal 21 keer ingevuld.

Samenvatting
Uit de resultaten blijkt onder andere dat 38,1% van de respondenten de directe doelstelling om mee te doen aan de Ontdekdezorg week behaald heeft. Bij 28,6% was dit niet het geval of niet aantoonbaar. Op de vraag of de doelgroep zij-instromers/herintreders passend is voor de week, antwoordde 90,5% met ‘ja’.

De ruime meerderheid van de respondenten (95,2%) geeft aan volgend jaar in ieder geval weer graag van de partij te zijn. Wel zou 28,6% graag een volledig fysiek evenement willen. 4,7% geeft de voorkeur aan wederom een online evenement en 66,7% prefereert een combinatie hiervan.

Hoe nu verder?
Over enkele weken volgt nog een landelijke evaluatie, waarbij de regionale cijfers vergeleken kunnen worden met de cijfers uit andere regio’s. Deze landelijke evaluatie, de telefonische gesprekken met de deelnemers én de tips die vanuit de enquête zijn gegeven, worden meegenomen ter verbetering van de week in 2022.

Daarnaast zullen Zorgzijn Werkt en Care2Care niet stilzitten en zich door ontwikkelen waar thema’s instroom, opleiden en behoud van medewerkers centraal staan.

Even teruglezen
Donderdag 22 april jl. zijn de cijfers gedeeld met de deelnemende organisaties tijdens een evaluatie. Heb je deze meeting gemist of wil je de cijfers nogmaals raadplegen? Download dan hier de presentatie en de resultaten van de enquête.

Meer informatie
Wil je meer weten over deze resultaten of over de Ontdekdezorg week? Neem dan contact op met projectleider Renske Mijderwijk, via renske@care2care.nl of 06 – 86 84 01 95.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*