Voer je eigen campagne voor de Ontdekdezorg week

Over precies een week gaat de Ontdekdezorg week van start, waarbij potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn kunnen (her)ontdekken. Als organisatie kun je zelf bijdragen aan de campagne voor dit online evenement. Hieronder lichten we drie mogelijkheden uit. Je kunt álle benodigde materialen hier vinden.

Kader voor Facebook
Er is een speciaal Ontdekdezorg week-kader ontworpen voor je profielfoto op Facebook. Deze kun je toevoegen aan de profielfoto van je organisatie, maar ook zorgmedewerkers zelf kunnen dit toepassen voor hun eigen account. Ga daarbij als volgt te werk:

1. Ga naar www.facebook.com/profilepicframes.
2. Zoek in de balk naar het kader ‘ontdekdezorgweek’
3. Klik op ‘Als profielfoto gebruiken’ om je foto op te slaan.

Foto

#ontdekdezorg-fimpje
Hieronder vind je een voorbeeld van een campagnevideo die ingezet wordt om aandacht te vragen voor de Ontdekdezorg week. In deze video’s laten we zien hoe mooi en belangrijk het is om iets te kunnen betekenen voor een ander. Deze video is eenvoudig na te maken met jouw eigen team:

 

1. Download hier het bord en print dit uit op een papier (en plak dit eventueel op karton).
​2. Film vervolgens een aantal van jouw medewerkers die vertellen waar zij dagelijks met hun beroep voor zorgen, waarna ze het bord doorgeven aan een collega.
3. Plaats de video op social media.
4. Vergeet niet @ontdekdezorgweek te taggen, #ontdekdezorg en #zorgmee te gebruiken en te linken naar www.ontdekdezorg.nl/week. ​

GIF challenge op Instagram
Deel met je netwerk hoe leuk je baan in zorg en welzijn is. Dit template kun je invullen met gifjes, waarna je 3 personen tagt met de vraag om hetzelfde te doen (zie voorbeeld hieronder). Vergeet daarbij ook niet een leeg template achter te laten. Je gaat hierbij als volgt te werk:

 

1. Download het template op je telefoon.
2. Maak een nieuwe insta story aan met de challenge
3. Vul de lege vlakken in met GIFS
4. Tag 3 collega’s
5. Plaats dit op je story
6. Vergeet daarna ook niet om een blanco challenge achter te laten! Dan kan degene die jij getagd hebt hier gemakkelijk een screenshot van maken.

​Ontdekdezorg week
Tijdens deze week kunnen potentiële nieuwe medewerkers de mogelijkheden van de
sector zorg en welzijn ontdekken. Dit jaar vinden alle activiteiten online plaats. Bezoekers krijgen onder andere via webinars en onze website praktische informatie over leren en werken in de sector. Hiermee hopen we zo veel mogelijk zij-instromers en herintreders te enthousiasmeren voor een baan in zorg en welzijn.
Meer informatie
Wil je meer weten over de Ontdekdezorg week? Kijk dan op www.ontdekdezorg.nl/week of neem contact op met Renske Mijderwijk via renske@care2care.nl of 06 – 86 84 01 95.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*