Verzorgende IG niveau 3 meest gerealiseerde beroepsopleiding binnen SectorplanPlus

Met SectorplanPlus kunnen werkgevers in de zorg en welzijn gebruikmaken van een meerjarige subsidieregeling van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met deze subsidie kunnen zij een extra impuls geven aan opleidingsprojecten die zijn gericht op nieuwe instroom, met ontslag bedreigde werknemers, opscholing of opleidingen tot praktijkbegeleiders.

Landelijke top 5
Uit analyse van SectorplanPlus blijkt dat de meeste subsidie wordt aangevraagd voor de opleidingen verzorgende niveau 3, verpleegkundige niveau 4 en hbo-verpleegkunde. In de onderstaande tabel staat de landelijke top 5 met de aantallen opleidingen die via de subsidieregeling zijn opgevoerd.

 

Foto

Top 5 regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord
Als we deze gegevens verder uitsplitsen naar de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord, dan zie je de volgende top 5 ontstaan. De subsidie wordt onderverdeeld in 4 tijdvakken, waarbij de opleidingen die dit jaar en volgend jaar starten kunnen worden opgevoerd in tijdvak 4. Opleidingen uit tijdvak 1 tot en met 3 worden op dit moment verantwoord in het portal van Sectorplanplus, www.sectorplanplus.nl.
Foto
Meer informatie
Heb je vragen over deze cijfers of wil je meer weten over SectorplanPlus? Neem dan contact op met David Huizing, via d.huizing@zorgzijnwerkt.nl of 06 – 82 73 91 07.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*