Subsidieregeling coronabanen verlengd [update]

[Update] De subsidieperiode is inmiddels aangepast. Met ingang van 25 juni is het niet meer mogelijk om een subsidie aan te vragen.

De subsidieperiode voor coronabanen in de zorg wordt verlengd. Voor de periode van 1 juli tot 31 december 2021 kun je als zorg- of welzijnsorganisatie opnieuw een aanvraag indienen. Deze zogenaamde coronabanen zijn tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund. Voor periode 2 is €40 miljoen beschikbaar.

De nieuwe voorwaarden voor de coronabanen in de zorg vind je op de website van DUS-I. Hieronder staan de belangrijkste voorwaarden vermeld.

Maximaal 6 maanden 
Je kunt in totaal (aanvraagperiode 1 en aanvraagperiode 2 samen) maximaal 6 maanden subsidie per medewerker aanvragen.

Minimaal 20 uur per week
De medewerkers moeten gemiddeld minimaal 20 uur per week werken, gedurende een periode van minimaal 2 en maximaal 6 maanden.

Directe link coronacrisis
De medewerkers zijn bovenformatief. Hun werkzaamheden hebben een directe link met de gevolgen van de coronacrisis voor de zorg.

Niet twee keer subsidie voor één functie
De functies mogen niet ook op een andere manier bekostigd worden. Bijvoorbeeld door een andere subsidieregeling.

Tussen 1 januari en 1 oktober 2021 gecreëerd
Deze coronabanen moeten na 1 januari 2021 en uiterlijk 1 oktober 2021 zijn gecreëerd. Daarnaast mag je in de tweede aanvraagperiode alleen subsidie aanvragen voor medewerkers die je vanaf 1 juli 2021 inzet.

AGB-registratie
Na het indienen van je aanvraag wordt de organisatie gecontroleerd op een geldige AGB-code en WTZI-toelating met behulp van het KvK-nummer. Heb je geen AGB-code? Dan controleert VWS of je een WTZI-toelating hebt.

Verlengen van coronabanen uit het 1e tijdvak is mogelijk, zolang de totale duur maar niet over de 6 maanden heen gaat. Voor vragen over deze regeling, kun je terecht op www.dus-i.nl.

Meer informatie
Heb je vragen over ondersteuning vanuit Extra handen voor de zorg? Bel gerust met Franciska de Boer (projectleider a.i. crisisinstroom) via 06 – 45 02 22 80 of stuur een mail: f.deboer@zorgzijnwerkt.nl.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*