Slimme Zorg Estafette 2021 – doe mee!

In alle domeinen van zorg en welzijn wordt volop geïnnoveerd en geëxperimenteerd met nieuwe (digitale) technologieën. Dat is ook hard nodig, want de zorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en betaalbaarheid. Om slimme zorg en innovatie een stap verder te brengen, organiseert het ministerie van VWS in februari 2021 de Slimme Zorg Estafette.

Het vier weken durende evenement is opgedeeld in vier regio’s. Elke week trapt een nieuwe regio af met een digitale bijeenkomst, met als doel om de implementatie van slimme zorg in die regio te versnellen en te bouwen aan de regionale samenwerking. In de week zelf is volop ruimte voor lokale evenementen en activiteiten om patiënten, mantelzorgers, cliënten en zorgprofessionals op laagdrempelige en toegankelijke manier te inspireren over de mogelijkheden van slimme zorg. De exacte route van de Slimme Zorg Estafette loopt als volgt:

  • 01-05 februari: Oost, Gelderland, Overijssel, Flevoland
  • 08-12 februari: West, Noord Holland, Zuid Holland, Utrecht
  • 15-19 februari: Noord, Groningen, Friesland, Drenthe
  • 22-26 februari: Zuid, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg

Aan het einde van de vierde week wordt de Slimme Zorg Estafette afgesloten met een landelijke bijeenkomst. Tijdens die bijeenkomst worden vervolgstappen en de ervaringen van de vier weken gedeeld.

Oproep aan zorginnovators in regio Haaglanden & Nieuwe Waterweg Noord:
Houd jij je bezig met zorgvernieuwing die plaatsvindt met behulp van nieuwe digitale technieken? En ben jij op zoek naar nieuwe kennis of zou jij graag je kennis willen delen met anderen? Organiseer dan ook een activiteit in de week van de 8 – 12 februari en inspireer anderen! Laat zorggebruikers, omwonenden en andere (zorg)professionals de mogelijkheden van slimme zorg laten zien of ervaren. Of kom met behulp van een activiteit gezamenlijk verder met een (nieuwe) zorgoplossing.

Alle soorten activiteiten zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een webinar, online lezing of workshop. Geïnteresseerd? Meld dan hier jouw activiteit aan. Er is ook een toolkit beschikbaar waarmee je jouw activiteit verder vorm kunt geven. Wil je liever eerst nog meer informatie of wil je graag brainstormen over jouw activiteit?

Neem dan contact op met Maartje Bouwens via 06 – 86 84 95 42 of stuur een mail naar info@zorgzijnwerkt.nl.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*