ROC Mondriaan wordt partner van de Nationale Zorgklas

ROC Mondriaan is als onderwijsinstelling partner geworden van de Nationale Zorgklas.  De ervaren vakdocenten van ROC Mondriaan zijn opgeleid tot Trainer van de Nationale Zorgklas en behoren daarmee tot de Online Trainerspool. In het Online Trainingsprogramma leiden zij deelnemers op een verantwoorde manier binnen 1 week op om aan de slag te gaan in de zorg. Het Trainingsprogramma wordt volledig digitaal verzorgd a la werkplekleren met veel interactie en is persoonlijk, aangenaam en in verbinding met de (toekomstige) werkpraktijk.

Na het opdoen van de essentiële kennis en richtlijnen in het Trainingsprogramma kan het volgen van opleidingsonderdelen in de vorm van mbo-certificaten een waardevolle aanzet zijn naar professionalisering in zorgtaken of een diploma.
Wil je nieuwe medewerkers een goede en verantwoord introductie geven in de zorg? Of wil je vrijwilligers en mantelzorgers bedanken voor hun inzet en hen breder inzetbaar maken? Meld hen dan aan voor het Trainingsprogramma, dan gaat ROC Mondriaan je helpen!

​In bijgaande leaflet vind je meer informatie over het Online Trainingsprogramma.
Bijlagen: Leaflet & memo

Subsidiemogelijkheden
Door samenwerking met diverse overheidsinstanties is het Trainingsprogramma voor een groot deel of volledig subsidiabel via SectorplanPlus. Lees bijgaande memo voor meer informatie.
Als duurzaam opleidingsplatform is het essentieel om aan te sluiten bij de actuele behoefte van het werkveld. De ‘etalage’ van de Nationale Zorgklas wordt mogelijk uitgebreid met mbo-certificaten op niveau 2 en 3, zodat volwassen zij-instromers versneld inzetbaar kunnen raken voor de zorg op basis van een OCW erkend certificaat. Ook wordt onderzocht of de vernieuwde scholing voor de BIG-herregistratie via de Nationale Zorgklas kan verlopen.

​Over de Nationale Zorgklas
De Nationale Zorgklas is een nationaal platform voor de zorg, geïnitieerd en mogelijk gemaakt door landelijke werkgevers- en werknemersorganisaties. De Nationale Zorgklas wil bijdragen aan een duurzame oplossing voor de arbeidskrapte en opleidingsvraagstukken in de zorg. Het biedt een oplossing door nieuw in te stromen medewerkers snel inzetbaar te maken voor ondersteuning in de zorg én door zittende medewerkers en herintreders versneld te kunnen inzetten op hoger niveau.
Met een passend, laagdrempelig en versneld opleidingsaanbod biedt de Nationale Zorgklas een 1e stap en goede introductie voor mensen die tijdelijk in de zorg willen gaan werken of een carrièreswitch willen maken naar de zorg.
Kijk voor meer informatie op www.nationalezorgklas.nl

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*