RegioNet gelanceerd: sluit je aan!

ZorgZijn Werkt heeft eind september het innovatieve regionale netwerkplatform RegioNet voor de inhuur van zzp gelanceerd. Elke werkgever kan zich vanaf nu aansluiten.

Samenwerken biedt voordelen
Tijdens een online bijeenkomst werd RegioNet gepresenteerd aan de deelnemers. RegioNet is hét regionale netwerk voor zelfstandige zorg- en welzijnsprofessionals en werkgevers. Een groot aantal deelnemers van de bijeenkomst gaf na afloop aan enthousiast te zijn. Zij zien de voordelen van de regionale samenwerking op inhuur.

Inhuur direct geregeld
Met RegioNet is de extra inzet van zelfstandige zorg- en welzijnsprofessionals direct en goed geregeld. RegioNet vindt het belangrijk dat kwalitatief goede zorg altijd op het juiste moment en de juiste plek wordt geleverd. Hiervoor brengen wij werkgevers en zorg- en welzijnsprofessionals direct in verbinding met onze slimme database. Snel en effectief, zonder tussenkomst van de intermediair. Daarbij werkt RegioNet volgens de actuele wet- en regelgeving, zoals de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) en de WKKGZ (Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg).

Zzp’ers zijn een kans
RegioNet is een initiatief van ZorgZijn Werkt. Wij vinden dat de arbeidsmarkt vraagt om creativiteit.
Een op de zes werkenden is volgens het CBS actief in de zorg en welzijn. Daarmee zijn wij een van de grootste werkgevers. Tegelijkertijd kampt onze sector met tekorten en neemt de vraag naar opgeleid personeel toe. Wij zien een kans in het toenemende aantal zzp’ers. In 2010 werkten nog 74.000 mensen zelfstandig. In 2019 waren dat er al ruim 140.000. Wij vinden dat de juiste zorg en welzijn altijd op de juiste plek moeten worden geboden. De regie moet daarbij liggen waar die hoort: bij de werkgevers. Dat wil zeggen dat elke werkgever bepaalt hoe de basisformatie eruitziet en zzp’ers inzet wanneer dat nodig is. RegioNet is daarvoor volgens ons dé oplossing.

Welkom bij RegioNet!
Werkgevers die hun interesse kenbaar hebben gemaakt, krijgen nog een uitnodiging voor een vervolggesprek. Daarin bespreken we de mogelijke deelname, hoe alles wordt geregeld en wat je kunt verwachten.

Meer informatie
Kon jij niet aanwezig zijn tijdens de inspiratiebijeenkomst eind september? Maar wil je wel graag meer weten over RegioNet? Neem dan gerust contact op met Joyce Nihof, projectleider WGV ZorgZijn Werkt, via j.nihof@zorgzijnwerkt.nl of 06 – 82 30 65 09. Kijk voor meer informatie op www.regionet.nl.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*