Praat mee over de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn!

Eind 2018 heeft Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), aangegeven het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn verplicht te willen stellen. Momenteel werkt het ministerie van VWS aan een conceptwetsvoorstel om dit te realiseren. Om vanuit de praktijk inzicht te krijgen in hoe partijen naar dit wetsvoorstel kijken, organiseren de werkgeversorganisaties van RegioPlus in samenwerking met het ministerie van VWS, een online bijeenkomst. Deze vindt plaats op dinsdag 13 oktober van 13.30 tot 15.00 uur.

Jouw mening telt
Het ministerie van VWS wil graag weten wat de verplichtstelling zou betekenen voor jouw werk en organisatie en wat jouw ideeën zijn over uitvoerbaarheid hiervan. Tijdens de bijeenkomst zullen onder andere de volgende vragen de revue passeren:

  • Moet het Waarschuwingsregister verplicht worden gesteld voor alle zorgorganisaties?
  • Voor welk type misdragingen moet het Waarschuwingsregister verplicht worden gesteld?
  • Is het Waarschuwingsregister een aanvulling op de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)?

 

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, HR-functionarissen, kwaliteitsmedewerkers, leden ondernemingsraden, aandachtsfunctionarissen en anderen die geïnteresseerd zijn in de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister.

Meer informatie en aanmelden
Wil je graag meedenken over het nieuwe wetsvoorstel? Meld je dan nu aan. Wil je meer informatie over het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn, bezoek dan deze website.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*