Overzicht mbo-opleidingen waarvoor leereenheden zijn ontwikkeld

Sinds 2019 zijn onderwijs en werkveld aan de slag gegaan met het ontwikkelen van leereenheden en mbo-certificaten voor het beroepsonderwijs in de VVT en gehandicaptenzorg. De gedachte hierachter is dat het onderwijs zodoende beter aansluit bij de wensen en leerbehoeften van vele nieuwe instromers en huidige medewerkers. Om inzichtelijk te maken voor welke mbo-opleidingen leereenheden zijn ontwikkeld, heeft RegioPlus een overzicht gepubliceerd.

Wat is een leereenheid?
Een leereenheid is te omschrijven als ‘Een op zichzelf staand onderdeel van een opleiding die het zelfstandig uitvoeren van een afgebakend aantal werkzaamheden mogelijk maakt. Een leereenheid voldoet aan alle eisen die ook aan de gehele opleiding worden gesteld.’ Het afronden van een leereenheid wordt gewaardeerd met een mbo-verklaring, waarop de behaalde kerntaken/werkprocessen vermeld worden.

Via leereenheden is maatwerk en flexibiliteit van het beroepsonderwijs voor volwassenen mogelijk geworden. Met de toekenning van mbo-certificaten worden deze leereenheden landelijk erkend. Zo kunnen volwassenen die een leereenheid volgen, direct aan de slag in het werkgebied waarvoor ze zijn opgeleid. Snel, praktisch en doelgericht! En weten werkgevers wat ze in huis halen als ze iemand met een mbo-certificaat aannemen. Ook kunnen medewerkers die al in zorg en welzijn werken, zich via flexibele leereenheden op hun eigen tempo en naar eigen behoefte verder scholen.

Meer informatie
Meer informatie over leereenheden en mbo-certificaten kun je vinden op de website van RegioPlus.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*