Ontdekdezorg week trekt ruim 51.000 geïnteresseerden

Na zes enerverende dagen zit de Ontdekdezorg week 2021 erop. Met ruim 51.000 unieke bezoekers op de campagnewebsite kunnen we terugkijken op een geslaagde week.

Landelijke resultaten
Samen organiseerden deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties bijna 900 online activiteiten. Bezoekers konden ook direct bij werkgevers rondkijken en in contact komen via de Ontdekdezorg markt waar bijna 800 organisaties zich presenteerden. Kroon op het werk was de betrokkenheid van H.M. Koningin Máxima. Zij sprak met vier zij-instromers in zorg en welzijn en riep mensen die geïnteresseerd zijn in de sector om zich erin te verdiepen.

Regionale cijfers
In deze regio (Haaglanden, Nieuwe Waterweg Noord en Rijn Gouwe) hebben 48 organisaties met bij elkaar honderd locaties deelgenomen aan de Ontdekdezorg week. In totaal hebben we in de regio 66 activiteiten georganiseerd.

Doel
De Ontdekdezorg week werd dit jaar voor de 9e keer georganiseerd en heeft als doel om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor zorg en welzijn. De Ontdekdezorg week is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn die samenwerken in RegioPlus. De volgende editie van de Ontdekdezorg week vindt plaats van 14 t/m 19 maart 2022. Voor meer informatie, kijk op www.ontdekdezorg.nl/week.

Terugblik
Op zaterdag 27 maart blikte projectleider Renske Mijderwijk in een radio-interview bij streekomroep WOS terug op de Ontdekdezorg week. Beluister het fragment hieronder.

00:00
00:00

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*