Ontdekdezorg week & coronavirus

Wegens het coronavirus heeft ZorgZijn Werkt besloten regionale evenementen van de Ontdekdezorg week af te gelasten.
Na een belronde onder alle deelnemers bleek het merendeel zich terug te trekken. Op basis hiervan hebben we besloten om geen risico te nemen en onze gezamenlijke regionale evenementen af te gelasten. Als netwerkorganisatie binnen zorg en welzijn willen we onze verantwoordelijkheid nemen en zeker niet bijdragen aan verdere verspreiding van het virus. De prioriteit in de sector ligt nu bij het beschermen van patiënten, bewoners, cliënten en medewerkers, en niet bij het extra belasten van (het personeel van) de bij ons aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties. Hiermee sluiten we aan bij verschillende collega-regio’s.

Dit besluit betekent dat:
Het netwerkcafé op 17 maart en de innovatiebeurs op 19 maart niet doorgaan.
Organisaties zelf besluiten of de eigen open dagen en evenementen door kunnen gaan. Mocht het besluit worden genomen om iets te cancellen, geef dit dan zo snel mogelijk door zodat wij deze kunnen verwijderen van de website. We zien dat veel organisaties al overgaan tot annulering.
Vanzelfsprekend vinden we het heel erg jammer om deze beslissing te moeten nemen. Tegelijkertijd laat de situatie zien hoe belangrijk onze zorg- en welzijnsorganisaties zijn en hoe groot het belang van voldoende personeel is. Patiënten, cliënten en medewerkers staan altijd op nummer één en dat willen we met dit besluit ook uitdragen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*