Nu online: kennissite over onboarden in zorg en welzijn

Vanaf vandaag kun je als aangesloten organisatie bij ZorgZijn Werkt gebruikmaken van de website over onboarden in Zorg en Welzijn. Deze nieuwe tool is speciaal bedoeld voor HR-medewerkers in de sector en ondersteunt bij de optimalisatie van het onboardingsproces binnen jouw organisatie.

Het onboarden van nieuwe medewerkers is altijd belangrijk. Ook nu, in een tijd waarin we zorgverleners snel willen inzetten om aan de huidige zorgvraag te kunnen voldoen. Goed beleid rondom onboarding is hierbij van essentieel belang. Om zorg- en welzijnsorganisaties in dit beleid te ondersteunen, hebben ZorgZijn Werkt en vijf andere werkgeversorganisaties de website onboardenzorgenwelzijn.nl opgezet.

Tips, inspiratie en aanbevelingen
De website bevat allerlei tips voor de inrichting van het onboardingsproces voor de duur van een jaar. Denk hierbij aan de verschillende fasen van onboarding en de specifieke onderdelen per fase waar je rekening mee kunt houden. Ook bevat de website inspiratie en aanbevelingen voor de uitwerking van deze onderdelen binnen je eigen organisatie. Dankzij onboardenzorgenwelzijn.nl ontdek je in hoeverre jouw organisatie al investeert in onboarding en waar nog kansen liggen. Op de website vind je zowel bestaande als nieuwe onboardingsinstrumenten.

Samenwerkende werkgeversorganisaties
De website is het resultaat van een samenwerking tussen ZorgZijn Werkt en vijf regionale werkgeversorganisaties: Care2Care, Transvorm, Viazorg, WGV Zorg en Welzijn en WZW. Samen met onderzoeksbureau Significant stelden we de informatie op de website op. Hiervoor deden we uitvraag onder HR-medewerkers, recruiters en leidinggevenden binnen aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties die aangesloten zijn bij één van de werkgeversorganisaties. Ook werkten we samen met onderzoeksbureau Significant om de tool te ontwikkelen.

Meer weten?
Wil je meer weten over de website of over de andere activiteiten van ZorgZijn Werkt op het gebied van onboarding? Neem dan contact op met David Huizing (d.huizing@zorgzijnwerkt.nl).

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*