Nieuwe subsidie voor wijkverpleging

Werk je bij een zorginstelling die wijkverpleging verleent volgens de Zorgverzekeringswet? En wil je bijdragen aan meer tijd voor zorg, betere zorg en meer werkplezier in de wijkverpleging? Dan is de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW) misschien iets voor jou.

De SOW geeft je organisatie een financieel steuntje in de rug om projecten voor nieuwe werkwijzen en verbeteringen in gang te zetten. Dit kan eventueel in samenwerking met zzp’ers die wijkverpleging verlenen en ketenpartners als huisartsen en gemeenten. Voorbeelden van projecten zijn projecten gericht op meer samenwerking, minder administratieve lasten en meer intervisie en collegiale toetsing. De SOW biedt subsidie die je deels kunt gebruiken om personeel vrij te maken en externe capaciteit en deskundigheid in te huren.

Budget
Het budget voor 2021 en 2022 bij deze regeling is in totaal €114 miljoen. Je kunt per activiteit minimaal €25.000 en maximaal €250.000 aanvragen. Alleen voor de activiteit ‘nieuwe technologieën’ (g) geldt een maximum van €25.000. Een overzicht van de activiteiten waarvoor je subsidie kunt aanvragen vind je op de website van het RVO.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor subsidie moet je organisatie en project aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze kun je hier vinden.

Aanvragen
Je kunt een subsidieaanvraag digitaal indienen vanaf 3 mei tot en met 30 juni 2021. Hiervoor heb je het volgende nodig:
•    eHerkenning niveau 3 met machtiging ‘RVO diensten op niveau eH3’. Heb je deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning niveau 3 aan. Houd rekening met een aanvraagtijd van ongeveer één week.
•    Een activiteitenplan, een begroting en bij samenwerkingsverbanden een verklaring tot samenwerking (activiteiten b en c) en eventueel een verklaring van de zorgverzekeraar (activiteit b). Formats vind je vanaf 3 mei op mijn.rvo.nl

Meer informatie
Wil je meer weten over de SOW? Je vindt alle informatie op de website van RVO. Voor een overzicht van alle andere subsidiemogelijkheden heeft ZorgZijn Werkt de Subsidiekaart voor Zorg en Welzijn opgesteld.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*