Moeite met het aanvragen van een coronabaan? Bekijk de Q&A!

Sinds 1 maart jl. is het mogelijk voor zorg- en welzijnsorganisaties om subsidie aan te vragen voor zogeheten coronabanen. Hierdoor kunnen werkgevers tijdelijk mensen in dienst nemen voor ondersteunende functies. Van de beschikbare 80 miljoen euro is er in de eerste week van maart 4.365.924 euro aangevraagd. Dat betekent dat er sindsdien nog 75.634.075 euro aan subsidie te verdelen is.

Om duidelijker inzicht te geven in de mogelijkheden voor zorg- en welzijnsorganisaties, heeft het ministerie van VWS een Q&A opgesteld. Daarbij worden veelgestelde vragen beantwoord als ‘Hebben werknemers een zorgachtergrond nodig?’, ‘Geldt de subsidie ook voor gedetacheerden?’ en ‘Mag het contract doorlopen na de subsidieperiode?’.

Daarnaast is er een handleiding, die stap voor stap uitlegt wat er komt kijken bij het aanvragen van een coronabaan. De video hieronder legt daarnaast ook de belangrijkste stappen uit.

Meer informatie
Wil je meer weten over coronabanen? Je kunt contact opnemen met projectleider Franciska de Boer, via f.deboer@zorgzijnwerkt.nl of 06 – 45 02 22 80.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*