Koningin Máxima aanwezig bij start Ontdekdezorg week

Op 22 maart zal koningin Máxima aanwezig zijn bij de start van de Ontdekdezorg week 2021. Zij gaat digitaal in gesprek met 4 herintreders/zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in zorg en welzijn.

Het afgelopen jaar heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat zorg en welzijn van het allergrootste belang zijn. Voldoende en goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Veel Nederlanders kijken door Corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kunnen zij ontdekken of daar echt hun hart ligt en of ze de stap willen zetten om te veranderen van baan? En hoe pakken ze dat dan aan? De ervaringen van de zorgmedewerkers met deze overstap zullen centraal staan in het gesprek met koningin Máxima.

#ontdekdezorg
Van 22 t/m 27 maart vindt de Ontdekdezorg week 2021 plaats, dit jaar geheel digitaal. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen online rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 14 regionale werkgeversorganisaties, waaronder ZorgZijn Werkt en Care2Care, verenigd in RegioPlus. Dit doen zij in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties.

Webinars
Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars, zoals ‘Retourticket naar de zorg’, of ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’. Ook zijn er webinars waarin specifieke branches in het spotlicht worden gezet, waaronder de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en welzijn/GGZ.

Daarnaast kunnen bezoekers rondkijken op de digitale Ontdekdezorg markt, waar werkgevers uit zorg en welzijn zich presenteren. Ze kunnen met zorgorganisaties contact opnemen en meteen een afspraak inplannen. Of meedoen met een online kennismakingsevenement van een werkgever in de buurt.

Meer informatie
Kijk op www.ontdekdezorg.nl/week voor het complete programma en de laatste info.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*