Kennissite onboardenzorgenwelzijn.nl uitgebreid met nieuwe toolkit

Bekwaam en vitaal personeel werven en behouden is dé grootste actuele opgave in de zorgsector. Drie ouderenzorgorganisaties (Laverhof, Van Neynsel en Sint Jozefoord) hebben ervaring opgedaan met een succesvolle interventie: de inzet van mentoren.

Direct nieuwsgierig geworden? Klik dan hier (de toolkit staat onder aan de pagina) en ontdek hoe de toolkit jou verder kan helpen met de onboarding in jouw organisatie!

Toolkit ‘mentoren in de zorg’
Tussen 2019 en 2021 hebben de zorgorganisaties de inzet van mentoren geïmplementeerd in hun organisatie. De implementatie en de ervaringen die ze hierbij hebben opgedaan, hebben ze verwerkt tot een toolkit, zodat ook andere zorgorganisaties er gebruik van kunnen maken. De toolbox bevat een eenvoudig te implementeren aanpak met als doel om op drie strategische uitdagingen positieve effecten te realiseren:

1. Vitaliteit van seniore medewerkers versterken;
2. Nieuwe medewerkers binden en boeien;
3. Vergroten van de begeleidingscapaciteit.

Kennissite onboardenzorgenwelzijn.nl
De kennissite onboardenzorgenwelzijn.nl is het resultaat van een samenwerking tussen ZorgZijn Werkt, Care2Care en vier andere regionale werkgeversorganisaties. De website bevat allerlei tips voor de inrichting van het onboardingsproces. Denk hierbij aan de verschillende fasen van onboarding en de specifieke onderdelen per fase waar je rekening mee kunt houden. Ook bevat de website inspiratie en aanbevelingen voor de uitwerking van deze onderdelen binnen je eigen organisatie.

Meer weten?
​Wil je meer weten over de toolkit, de website of over de andere activiteiten van ZorgZijn Werkt op het gebied van onboarding? Neem dan contact op met David Huizing (d.huizing@zorgzijnwerkt.nl).

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*