Kansen voor nieuwe instroom

Op dit moment worden niet alle kandidaten uit het bestand van ‘Extra handen voor de zorg’ benut. Daarom vertellen we je graag meer over de mogelijkheden waar jouw organisatie gebruik van kan maken.

Extra handen voor de zorg
In ons bestand vind je kandidaten met een uiteenlopende achtergrond. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een zorgachtergrond niveau 2, 3 en 4. Of aan artsen, HBO Verpleegkundigen, coaches, maatschappelijk medewerkers en pedagogen. Maar ook aan de mensen die de Nationale Zorgklas met veel enthousiasme hebben afgerond.

De beschikbaarheid van deze kandidaten varieert tussen de 8 en 32 uur per week. Opvallend veel van hen willen ‘s avonds of ‘s nachts werken. Hoewel een aantal kandidaten graag vrijwillig aan de slag wil, werken de meesten graag via een 0-urencontract of als ZZP’er. Sommige kandidaten worden vrijgesteld van hun huidige werk om bij te springen in de sector die het nu het hardste nodig heeft. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen heel graag bijdragen aan de zorg (voornamelijk ouderenzorg en ziekenhuis).

Wil jouw organisatie gebruikmaken van deze kandidaten? Doe jouw aanvraag via het matchingssysteem Eelloo.

Kansen voor nieuwe instroom
Mogelijk voldoet de beschikbare groep kandidaten niet exact aan de wensen van jouw organisatie. Toch zien we op de lange termijn kansen voor nieuwe instroom. Nieuwe medewerkers die nu nog niet (voldoende) geschoold zijn, kunnen gebruikmaken van een van de onderstaande mogelijkheden.

  • Nationale Zorgklas (NZK)
    De NZK is een landelijk initiatief om op verantwoorde wijze via een training extra hulpkrachten voor te bereiden op werken in de zorg. Nu en in de toekomst. Mensen zonder zorgachtergrond worden in één dag of in vier dagen klaargestoomd tot ondersteuner of ondersteunend zorgverlener. De verwachting is dat eind januari landelijk zo’n 2.350 mensen een van de trainingen succesvol hebben doorlopen.
  • Verkorte opleidingen niveau 2 en 3
    Vanaf januari starten, in samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen, twee verkorte opleidingen die afgesloten worden met een erkend certificaat: Helpende niveau 2 (duur 4 maanden) en Verzorgende niveau 3 (duur 6 maanden). Hiervoor is subsidie ‘NL leert door’ aangevraagd.
  • Coronabanen
    Het kabinet stelt 80 miljoen euro beschikbaar via één subsidieregeling om werkgevers in de zorg in staat te stellen om naar verwachting ongeveer 5.000 voltijds fte aan extra tijdelijke banen in ondersteunende functies te creëren, bovenop de bestaande initiatieven. De nadere uitwerking van de subsidieregeling wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

 

Graag blijven we met jullie in gesprek om het aanbod van kandidaten beter te benutten. Heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Franciska de Boer via 06 – 45 02 22 80.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*