Gratis mentale steun voor medewerkers in zorg en welzijn

Werken in de zorg betekent werken voor anderen. Nu het werk door het coronavirus onverminderd zwaar en belastend is, wil CNV Zorg & Welzijn zorgpersoneel bijstaan door gratis mentale steun te bieden. Op de website samenstajesterker.nl kan iedereen zich aanmelden die behoefte heeft aan een luisterend oor of een steuntje in de rug. Veel mentale steun wordt al in zorginstellingen verzorgd, maar lang niet alle zorgprofessionals willen daarvoor aankloppen bij hun werkgever. In dat geval biedt het project ‘Samen sta je sterker’ uitkomst.

“Als CNV vinden wij het belangrijk om zeker nu tijdens deze coronapandemie echt ‘naast’ de medewerkers op de werkvloer te staan”, aldus CNV-voorzitter Anneke Westerlaken. We willen hen helpen ook goed voor zichzelf te zorgen en zorgmedewerkers ruimte bieden om hun verhaal te doen. We weten dat zij heel hard zorgen voor hun cliënten, wij zorgen met ‘Samen sta je sterker’ voor hen.”

Voor wie?
De mentale steun is bedoeld voor wie zich als professional in zorg en welzijn verdrietig, machteloos of juist boos voelt. Of bang is voor wat de komende periode nog gaat brengen. In al die gevallen is er een onafhankelijke persoon beschikbaar om over de zorgen te praten. Met ‘Samen sta je sterker’ bieden professionele coaches op vrijwillige basis een luisterend oor.

Het verbinden van coaches met zorg- en welzijnsprofessionals is in 2020 uitgevoerd vanuit het project ‘Sterk in je werk’ waarin RegioPlus en CNV Zorg & Welzijn samenwerkten. RegioPlus en CNV Zorg & Welzijn hebben samen besloten het project vanaf 4 januari 2021 bij de vakbond onder te brengen. ‘Samen sta je sterker’, voorheen ‘Extra coaching voor de zorg’, is beschikbaar voor alle medewerkers in zorg en welzijn, onafhankelijk van het lidmaatschap van de vakbond.

CNV Zorg & Welzijn
CNV Zorg & Welzijn is de vakbond voor mensen die graag werken aan goede zorg. Tijdens de coronacrisis hebben zorgprofessionals steeds meer publieke waardering gekregen. Om prettig te kunnen werken hebben zij ook werkbare roosters, een goed salaris, een fijne werksfeer en voldoende groeimogelijkheden nodig. Het CNV wil dat voor elkaar krijgen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*