Extra handen voor de zorg

De ontwikkelingen rondom het Corona-virus volgen elkaar snel op. We zien dat steeds meer (oud)zorgmedewerkers zich (opnieuw) aanbieden bij Extra Handen voor de Zorg. We verleggen daarom onze focus van “hulp bij werving” naar het zo goed mogelijk matchen van vraag naar en aanbod van (oud)zorgmedewerkers. Perfecte kandidaten (veelal verzorgenden en verpleegkundigen) zijn helaas schaars, maar we denken graag mee om de meest optimale match te realiseren.

Extra handen nodig? 

  • Maak op de website extrahandenvoordezorg.nl een account aan.
  • Log vervolgens in en doe een aanvraag voor de inzet van tijdelijke medewerkers.
  • Op basis van de aanvraag zoeken we geschikte kandidaten en stellen we deze voor.
  • De organisatie neemt daarna zelf contact op met de kandidaten om hun inzet te bespreken. De uitkomst hiervan koppelt de organisatie binnen een week aan ons terug.

 

Profielen van de kandidaten
We zeiden het al: niet alle kandidaten hebben het perfecte profiel. Het is daarom belangrijk om in de aanvraag goed aan te geven voor welke taken je mensen nodig hebt. Door creatief te denken, kunnen we samen proberen om een optimale match te maken. Zodat het gediplomeerde zorgpersoneel de handen vrij kan houden voor die zorgtaken waarvoor hun inzet noodzakelijk is.

Inspiratie
Op korte termijn organiseren wij een kort webinar voor bestuurders, HR-personeel en recruiters. Hierin laten we inspirerende voorbeelden zien van oplossingen die elders in het land succesvol zijn gebleken. We doen dit in samenwerking met onze collega’s uit andere arbeidsmarktregio’s en de stichting Extra ZorgSamen. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Meer informatie?
We hopen je deze periode zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Franciska de Boer, Interim adviseur voorlichting & (crisis)instroom via zorgvoordezorg@zorgzijnwerkt.nl of 06 – 45 02 22 80.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*