Evert de Glint heeft zijn huiswerk gedaan en stopt met gerust hart

Na 8 jaar voorzitterschap, heeft Evert de Glint afscheid genomen van het bestuur van ZorgZijn Werkt. Hij draagt de voorzittershamer over aan Sam Schoch en kijkt terug op een mooie tijd. Evert heeft veel vertrouwen in de nieuwe organisatie ZWconnect. “Ik ben een jaar langer dan aanvankelijk de bedoeling was aangebleven om de fusie mee vorm te geven en af te ronden. Beiden zijn gelukt.” Evert kan met een gerust hart vertrekken.

“Ik was voorzitter van ZorgScala toen Jim van Geest (ouderenzorginstelling Florence) mij in 2013 daar als voorzitter opvolgde. Jim was toen ook nog actief in het bestuur van ZorgZijn Werkt en zocht daarvoor een opvolger. We hebben eigenlijk ‘geruild’ van functies. Eerst trad ik toe tot het bestuur van ZorgZijn Werkt, na vijf maanden werd ik als voorzitter benoemd.”

Relaties
“Naar mijn idee bestaat het leven grotendeels, zowel privé als zakelijk, uit het aangaan en actief onderhouden van relaties. Terugkijkend op de 8 jaar bij ZorgZijn Werkt, heb ik twee directeuren meegemaakt en met beiden heb ik goed samengewerkt. Het waren gezonde en prettige relaties. Door de professionaliteit bij ZorgZijn Werkt, was het voorzitterschap altijd goed te combineren met mijn drukke baan bij Woonzorgcentra Haaglanden (WZH). We hebben in die tijd ook geen crisissen meegemaakt. Ja, de corona uitbraak natuurlijk, maar die had vooral enorme gevolgen voor WZH. Het was fijn dat ZorgZijn Werkt zichzelf goed staande wist te houden en nagenoeg geen aandacht van het bestuur nodig had, behalve de fusie. Zo kon ik mij volledig richten op alles wat gaande was bij WZH.”

Eerst de moeilijke bal
“De fusie tussen ZorgZijn Werkt en Care2Care ging soepel. Ik heb al veel fusies meegemaakt en daarbij komen steeds generieke vraagstukken terug. Het was fijn dat ik mijn ervaring hierbij kon inzetten. Wat ik gedurende alle fusies heb geleerd is dat je als eerste de moeilijke vraagstukken bij de kop pakt; we gaan eerst de moeilijke bal spelen, en daarna verder. Dat betekent veel afstemmen, het samen eens worden en het daarna goed inrichten. Over de belangrijke vraagpunten waren we het snel over eens.”

Klus te klaren
“Ik had eigenlijk in 2020 willen stoppen met het voorzitterschap van ZorgZijn Werkt en had mijn functie al ter beschikking gesteld. Mijn bestuursfunctie in RegioPlus had ik afgerond en wilde daarom ook stoppen met ZorgZijn Werkt. De fusie met RegioCoöp was klaar. Ik ben blij dat ik heb mogen bijdragen aan de oplossing. Sterker nog; als dat niet afgerond was, dan was ik nog niet afgetreden. Het heeft al met al 8 jaar geduurd en veel tijd en energie gekost. Daarna kwamen de fusie vraagstukken ZorgZijn Werkt en Care2Care op tafel die al snel concreet werden. We hebben toen in goed overleg, en nadat ik het thuisfront ook overtuigd had, besloten dat ik nog een jaar langer zou aanblijven. Het moment na de fusie is een natuurlijker moment om af te treden. Alles kan dan opnieuw ingericht worden. Volgens mij is dit goed gelukt.”

Haptonomie
“Ik heb in mijn werkzame leven veel nevenfuncties bekleed waarbij er altijd een relatie met mijn werk voor WZH is. Ik wil mij breder gaan oriënteren. Een bestuursfunctie binnen een heel andere branche oppakken misschien. Ik steek al jaren veel energie in haptonomie. Misschien kan ik in die richting wel iets betekenen.”

“Ik laat ZWconnect in ieder geval met veel vertrouwen achter. Het nieuwe bestuur zit goed in het zadel. In Coralie heb ik veel vertrouwen. Die zal zeker de ontwikkelingslijn doorzetten. WZH blijft lid van ZWconnect en ik zal zeker betrokken blijven.”

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*