Enquête vitaliteit onder verpleegkundigen en verzorgenden

Hoe blijven zorgprofessionals vitaal aan het werk? Dit is een actueel vraagstuk. Werken in de zorg kan zwaar zijn. Je als werknemer vitaal kunnen voelen is daarom belangrijk. In het onderzoeksprogramma Vitale Delta (Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam), zijn we op zoek naar factoren in het werk en leven van zorgprofessionals die samenhangen met vitaliteit. Een overzicht van de activiteiten vindt u in de flyer.

Dit jaar wil Vitale Delta in samenwerking met ZorgZijn Werkt een digitale enquête over vitaliteit verspreiden onder verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in zorgorganisaties in Zuid-Holland (zoals ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, GGZ en Gehandicaptenzorg). De vragenlijst richt zich op verpleegkundigen en verzorgenden als de grootste beroepsgroep in de zorg. Het is in principe mogelijk om de vragenlijst breder in te zetten dus ook voor andere zorgmedewerkers.

Wat wordt gemeten?
Het doel van dit onderzoek is om de vitaliteit van verpleegkundigen en verzorgenden in kaart te brengen. Voor het meten van de drie dimensies van vitaliteit (energie, motivatie en veerkracht) is een vragenlijst van TNO opgenomen. Vervolgens wordt gekeken of vitaliteit een relatie heeft met uw mentale en fysieke gezondheid, uw ervaringen op het werk en thuis (ook tijdens de coronacrisis), eventuele mantelzorgtaken, de inhoud van uw werk, werkprocessen en eventuele zorgen om uw financiële situatie.

Deze kennis levert handvatten op voor zorgorganisaties bij het ontwikkelen van vitaliteitsbeleid.

De digitale vragenlijst ‘Vitaliteit van Verpleegkundigen en verzorgenden’ bestaat uit vragen over vitaliteit, gezondheid en het werk. Het invullen van de vragenlijst duur ongeveer 15-20 minuten.

Meedoen?
Als je meedoet kun je de link naar de enquête via de gebruikelijke communicatie-kanalen in de zorgorganisatie verspreiden. Voor een grote organisatie is het mogelijk om gebruik te maken van een aparte link zodat de resultaten, die betrekking hebben op jouw organisatie, teruggekoppeld kunnen worden door middel van een factsheet.

Als je belangstelling hebt om mee te doen, kunt je dat hier kenbaar maken. Vitale Delta neemt dan contact met je op om zaken af te stemmen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*