Eerste resultaten succesvolle regionale aanpak ‘Extra handen voor de Zorg’

Begin maart werden de verschillende initiatieven om extra personeel te kunnen inzetten tijdens de coronacrisis gebundeld in het gezamenlijke platform www.extrahandenvoordezorg.nl. In de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord waar werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt via een regionale helpdesk vraag en aanbod van personeel coördineert is het initiatief een groot succes.

Bijna 1.500 (oud) zorgmedewerkers meldde zich de afgelopen weken bij ZorgZijn Werkt aan om te helpen. Daarvan zijn er 336 kandidaten voorgesteld aan 19 zorg- en welzijnorganisaties in deze regio. Een groot aantal van hen is ook daadwerkelijk aan de slag om bij te springen in de coronacrisis.

Coralie Elmont, directeur werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt: “We hebben inmiddels negentien organisaties ondersteund in hun vraag naar extra personeel. In samenwerking met Transmurale Zorg, Lijn1 en Zorgscala hebben we snel vorm kunnen geven aan een regionale helpdesk om het aanbod aan extra handen en de vraag bij elkaar te brengen. Door deze samenwerking weet ons gezamenlijke netwerk in de regio ons goed te vinden. De landelijk gebundelde aanpak zorgt er nu mede voor dat bij iedereen die iets met zorg en welzijn heeft het initiatief extrahanden inmiddels bekend is. Het animo om te helpen is overweldigend en nog dagelijks melden zorgprofessionals zich aan. Ons in de regio zeer bekende loopbaanportaal zorgenwelzijnplein.nl zorgt er daarnaast ook voor dat we een veel bezochte ingang hebben naar  het regionaal beschikbare arbeidspotentieel. Werkgevers zijn erg geholpen met de extra handen”.

Karen Schnitger, recruiter bij het Reinier de Graaf Gasthuis heeft goede ervaringen met de regionale helpdesk van ZorgZijn Werkt. De aangedragen kandidaten zijn ingezet als verpleegkundigen of verzorgingsassistenten. We hebben geprobeerd zo snel mogelijk contact op te nemen met alle door ZorgZijn Werkt aangedragen kandidaten. En wanneer mogelijk hebben we hen een oproepcontract aangeboden. Hier hebben we vooral de eerste twee weken hard aan gewerkt waardoor het is gelukt deze medewerkers snel inzetbaar te krijgen. Hoe het verder gaat is afhankelijk van hoe de crisis zich verder ontwikkelt. We houden goed de vraag en het aanbod in de gaten om vervolgens te bepalen of we meer medewerkers aan gaan nemen.Ook de komende weken maakt ZorgZijn Werkt zich hard om zorg- en welzijnorganisaties te ondersteunen om de personeelscapaciteit te kunnen garanderen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*