De voordelen van een professioneel inzetbaarheidsadviseur

Als lid van ZorgZijn Werkt en Care2Care kun je kosteloos gebruikmaken van de expertise van onze professioneel inzetbaarheidsadviseur Nicolien Verhage. Zij heeft in september 2020 de RADI-opleiding (Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid) afgerond. Nicolien legt in dit artikel graag uit wat zij voor jouw organisatie kan betekenen.

Waarom heb je de RADI-opleiding gevolgd?
“Gedurende mijn loopbaan ben ik vanuit verschillende rollen/invalshoeken bezig geweest met duurzame inzetbaarheid. In 2013 ging ik voor de werkgeversvereniging werken en werd het mijn taak om projecten op te zetten die met dit onderwerp te maken hadden. Hoe mooi is het, dat je van dat wat je bezig houdt je werk mag maken. Voor mij is dat het ware werkgeluk.

Nu is het zo dat hoe meer je je verdiept, hoe meer het fascineert en hoe meer kansen je ziet voor de sector zorg en welzijn om er nog actiever mee te worden. Maar hoe doe je dit? Wat mij altijd helpt is om er dan met vakgenoten mee aan de slag te gaan. En zo kwam ik na een korte zoektocht terecht bij de RADI-opleiding. Daar heb ik met name geleerd om per organisatie te zoeken naar het juiste vertrekpunt om een DOE aanpak binnen de eigen organisatie te realiseren.”

Wat is volgens jou de definitie van duurzame inzetbaarheid?
In essentie betekent duurzame inzetbaarheid voor mij in deze rol het ondersteunen van organisaties die bezig zijn met het werkplezier van medewerkers te optimaliseren door continu te focussen op vitaliteit, inzetbaarheid en de ontwikkeling van medewerkers. Mijn drijfveer is dat mensen in zorg en welzijn op een fijne wijze blijven werken; nu en in de toekomst. Daarnaast zie ik zeker nu in coronatijd dat de mentale belasting van medewerkers extreem hoog is. Daarom wil ik dat er ook zeker de focus wordt gelegd op de mentale weerbaarheid van medewerkers

Waarmee kun je zorg- en welzijnsorganisaties op weg helpen?
Elke organisatie is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen; bijvoorbeeld mentale belasting, fysieke belasting, vitaliteitsbeleid, eigen regie of de mobiliteit van medewerkers. Ik kijk graag met de organisaties mee naar waar de pijnpunten liggen en naar het actieplan om op korte en lange termijn het verschil te maken.

Als professioneel inzetbaarheidsadviseur kan ik HR-afdelingen ondersteunen, door op een positieve manier mee te kijken naar de aanpak van duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat in verschillende fases van de aanpak van duurzame inzetbaarheid je er als HR-medewerker vaak ‘alleen’ voor staat, en juist dan is sparren met een onafhankelijke expert fijn.

Meer informatie
Ben je druk bezig met het opzetten van een strategisch duurzaam inzetbaarheidsplan en wil je graag dat een onafhankelijk expert meedenkt? Of loop je vast en wil je even sparren? Neem dan contact op met Nicolien Verhage, via n.verhage@zorgzijnwerkt.nl of 06 – 82 73 67 21.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*