5 Onmisbare Leestips voor Onboarden in crisistijd

Vanwege de Coronacrisis zijn veel zorgorganisaties met spoed op zoek naar nieuwe, soms tijdelijke medewerkers. En dankzij initiatieven als Extrahandenvoordezorg zijn er ook al erg veel mensen aan de slag gegaan.

Deze mensen moeten snel aan de slag kunnen, maar door de crisis is er veel onduidelijkheid en kan het soms chaotisch zijn. Daarom is zorgvuldige onboarding ook in deze tijd erg belangrijk.

Hier vijf onmisbare leestips voor onboarding in crisistijd op een rij:

​1. Dit document van Organisatiebuddy, Onboarding met praktische tips voor het inwerken van tijdelijke collega’s, helpt u hierbij.

2. Studelta heeft ook een aantal handige tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden ten aanzien van onboarding tijdens Corona.

3. Naast onboarding is het ook belangrijk dat medewerkers mentaal gezond en veerkrachtig blijven. Om die reden heeft het Nederlandse initiatief ‘COVID-19 Extra handen voor de zorg’ een aantal tips en adviezen op een rij gezet, genaamd ‘Samen heel blijven’.

4. Daarnaast biedt ZorgZijn Werkt in samenwerking met de andere dertien werkgeversorganisaties en CNV Zorg & Welzijn extra ondersteuning aan voor zorg- en welzijnsmedewerkers. Kijk hier voor meer informatie om gebruik te maken van gratis coaching online voor zorg- en welzijnmedewerkers tijdens de coronacrisis.

5. Download het E-book met tips voor zorg- en welzijnprofessionals in tijden van crisis.

Lees ook:
Onboarding in de zorg op zorgzijnwerkt.nl
Onboading in Zorg en Welzijn op onboardenzorgenwelzijn.nl

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*