Nieuw platform Ontdek de Haagse Ouderenzorg in de lucht

Werken in de ouderenzorg. Het is voor velen een prachtige branche en een zinvolle carrière. Toch hebben veel mensen een verkeerd beeld van de sector en wordt de informatie over het werken in de ouderenzorg versnipperd aangeboden. Met het gloednieuwe platform www.ontdekdehaagseouderenzorg.nl willen 13 zorginstellingen, Zorgscala, het UWV, het Zorg en Welzijn Plein (de loopbaanportal van ZWconnect) én drie opleiders in samenwerking met de gemeente Den Haag daar verandering in brengen.

Leer de ouderenzorg kennen

Het platform ‘Ontdek de Haagse Ouderenzorg’ geeft geïnteresseerden, waaronder studenten, zij-instromers en herintreders, handvatten om de ouderenzorg snel of beter te leren kennen. Deze unieke digitale omgeving zorgt ervoor dat men in één oogopslag eenvoudig alle informatie kan ophalen over studiemogelijkheden, de arbeidsmarkt of een carrière switch binnen de Haagse Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT). Ook docenten, vrijwilligers en intermediairs vinden hier nuttige informatie.

Ontdek de Haagse Ouderenzorg biedt veel mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een Virtual Reality experience van Oudtopia om zo te ervaren hoe het is om oud te zijn. Het gezamenlijke onboardingsprogramma van de zorginstellingen biedt nieuwe medewerkers de mogelijkheid eenvoudig extra kennis en vaardigheden aan te leren. In de gezamenlijke kalender staan de meeloopdagen en evenementen vermeld. Als laatste is er een uitgebreid trainingsaanbod te vinden, bijvoorbeeld over vitaliteit en privé/werk balans voor medewerkers.

'Krachten gebundeld'

Annouk van Es van Zorgscala: “Voorheen was de informatie over de Haagse VVT wel te vinden, maar werkzoekenden en geïnteresseerden moesten daarvoor verschillende websites raadplegen. Met dit platform hebben we onze krachten gebundeld en met een prachtig resultaat! Het gebruiksvriendelijke platform heeft een unieke stemwijzer en brengt je snel in contact met de organisaties. Met alle kansen die de arbeidsmarkt momenteel kent, biedt het de unieke mogelijkheid de Haagse ouderenzorg in één oogopslag te ontdekken.”

Het platform ‘Ontdek de Haagse Ouderenzorg’ is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Florence, Evita Zorg, Stichting Eykenburg, Saffier, Kessler Stichting, HWW zorg, WZH, Cardia, Respect Zorg, Zorggroep Oldael, SWZ, ROC Mondriaan, mboRijnland, Haagse Hogeschool, UWV, Oudtopia, Zorg en Welzijn Plein en de Gemeente Den Haag.

Nieuws

Juvoly en Valtes winnen Nationale Zorginnovatieprijs 2024


De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende zorginnovatie in de opschalingsfase.

Nieuwe voorlichtingsmodules gehandicaptenzorg


De modules bestaan uit interactieve opdrachten en praktische informatie over het werken als begeleider in de GHZ.

Zes impactvolle arbeidsmarktprojecten benoemd tot koploper


De koplopers pitchten hun initiatieven en vertelden wat hun oplossingen zijn én vooral ook hoe zij te werk zijn gegaan.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*