Meer BPV-plekken bij deelnemers StageOverleg

In het Regionaal StageOverleg vindt structureel overleg plaats tussen werkgevers en onderwijsorganisaties, om samen de regionale situatie met betrekking tot stages te verbeteren. Onlangs hebben wij de infographic ‘Leren in de praktijk’ gemaakt voor de deelnemende organisaties, om in kaart te brengen hoeveel BPV-plaatsen er bij hen vervuld zijn in het schooljaar 2020/2021 ten opzichte van een jaar eerder.

Meer BBL dan BOL

De gegevens zijn gebruikt van de volgende organisaties: Basalt, Cardia, Stichting Eykenburg, Florence, HagaZiekenhuis, HMC, HWW zorg, Zevenster, Stichting Jeugdformaat, Langeland Ziekenhuis, Middin, Parnassia, Pieter van Foreest, Reinier de Graaf, WZH, Respectzorg, Saffier, Vierstroom, Zorg Thuis, Vitaal Zorggroep (waaronder Royaal Thuis) en WelThuis.

Uit de resultaten blijkt dat het afgelopen jaar (4801) meer BPV-plekken vervuld zijn dan het jaar ervoor (4226). Deze stijging is onder andere te zien bij de opleidingen Mbo-verpleegkundige, Verzorgende IG, Begeleider/maatschappelijke zorg, Helpende Zorg en Welzijn en Doktersassistent.

Verder blijkt dat meer dan de helft (53%) van de vervulde BPV-plekken bestaat uit een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg), terwijl het in 39% van de plekken om een BOL-traject (Beroeps Opleidende Leerweg) ging.

 

StageOverleg

Wil jij als stageadviseur of vertegenwoordiger uit het onderwijs deelnemen aan ons StageOverleg? Meld je dan hier aan voor de eerstvolgende bijeenkomst op donderdag 21 april.

Infographic

Download hier de infographic over de vervulde BPV-plekken bij de deelnemende organisaties.

Nieuws

Bekijk het jaaroverzicht 2022 van ZWconnect


In dit jaaroverzicht nemen we je graag mee in welke resultaten we het afgelopen jaar geboekt hebben.

Vooraankondiging ledentevredenheidsonderzoek


ZWconnect hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar leden en om die reden zal er medio mei een ledentevredenheidsonderzoek uitgevoerd worden.

‘Voortgang arbeidsmarktpakket biedt kansen voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn’


Directeur-bestuurder Jelle Boonstra van RegioPlus reageert op een aantal punten uit de ‘voortgang arbeidsmarktpakket’.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*