Meer BPV-plekken bij deelnemers StageOverleg

In het Regionaal StageOverleg vindt structureel overleg plaats tussen werkgevers en onderwijsorganisaties, om samen de regionale situatie met betrekking tot stages te verbeteren. Onlangs hebben wij de infographic ‘Leren in de praktijk’ gemaakt voor de deelnemende organisaties, om in kaart te brengen hoeveel BPV-plaatsen er bij hen vervuld zijn in het schooljaar 2020/2021 ten opzichte van een jaar eerder.

Meer BBL dan BOL

De gegevens zijn gebruikt van de volgende organisaties: Basalt, Cardia, Stichting Eykenburg, Florence, HagaZiekenhuis, HMC, HWW zorg, Zevenster, Stichting Jeugdformaat, Langeland Ziekenhuis, Middin, Parnassia, Pieter van Foreest, Reinier de Graaf, WZH, Respectzorg, Saffier, Vierstroom, Zorg Thuis, Vitaal Zorggroep (waaronder Royaal Thuis) en WelThuis.

Uit de resultaten blijkt dat het afgelopen jaar (4801) meer BPV-plekken vervuld zijn dan het jaar ervoor (4226). Deze stijging is onder andere te zien bij de opleidingen Mbo-verpleegkundige, Verzorgende IG, Begeleider/maatschappelijke zorg, Helpende Zorg en Welzijn en Doktersassistent.

Verder blijkt dat meer dan de helft (53%) van de vervulde BPV-plekken bestaat uit een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg), terwijl het in 39% van de plekken om een BOL-traject (Beroeps Opleidende Leerweg) ging.

 

StageOverleg

Wil jij als stageadviseur of vertegenwoordiger uit het onderwijs deelnemen aan ons StageOverleg? Meld je dan hier aan voor de eerstvolgende bijeenkomst op donderdag 21 april.

Infographic

Download hier de infographic over de vervulde BPV-plekken bij de deelnemende organisaties.

Nieuws

Maak kennis met de regioplannen


ZWconnect is voor de vier zorgkantoorregio’s en het Netwerk Acute Zorg West in haar gebied betrokken bij totstandkoming van deze plannen.

Samenwerking op de arbeidsmarkt; wat mag wel en niet?


Samenwerken op de arbeidsmarkt mag volgens de mededingingsregels, maar die samenwerking mag niet nadelig uitpakken voor zorgmedewerkers.

Vacature: Projectleider en -ondersteuner bij ZWconnect


Ben jij een gedreven projectleider en wil je een impactvolle rol spelen in de sector Zorg en Welzijn?

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam:*